Κάποιοι στην κυβέρνηση επιμένουν ότι το θέμα των διπλών εκλογών τον Ιούνιο, αν και τις ξορκίζουν, δεν έχει κλείσει ακόμη, ούτε μετά την ψηφοφορία για την υπόθεση Παυλίδη και θεωρούν ότι υπάρχουν περιθώρια για αποφάσεις μέχρι τις 15 Μαΐου, ύστερα από μελέτη και των τελευταίων δημοσκοπήσεων -και κυρίως αν η διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ πέσει κάτω από τις δυο μονάδες…-, καθώς η προεκλογική περίοδος μπορεί να κρατήσει ακόμη και μόλις τρεις βδομάδες. Οι ίδιες πηγές ισχυρίζονται ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του σε κανένα, κάτι που αναμένεται να κάνει το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ.
Σύμφωνα με το δικό τους προβληματισμό, υπάρχουν ορισμένες ημερομηνίες που αποτελούν σκόπελο για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης να ανακτήσει το χαμένο έδαφος.

Ποιες είναι αυτές; Στις 30 Ιουνίου λήγει η προσωρινή άδεια των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την επομένη αρχίζει η εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους που αναμένεται να προκαλέσει την οργή των καπνιστών.

Στις 20 Αυγούστου διεξάγονται οι εκλογές στο Αφγανιστάν και θα εκστρατεύσει στην ασιατική χώρα, ενισχυμένο ελληνικό σώμα, κατ’ απαίτηση του ΝΑΤΟ, για να «περιφρουρήσει» τη διαδικασία. Φανταστείτε να συμβεί κάποιο μοιραίο…

Η πιο κρίσιμη ημερομηνία είναι στις 24 Οκτωβρίου, οπότε είναι ο απώτατος χρονικός ορίζοντας που η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να δηλώσει αναλυτικά ποια αντιλαϊκά ή, έστω, αντιδημοφιλή μέτρα πρέπει να λάβει για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, προκαλώντας την αναμενόμενη σφοδρή αντίδραση των εργαζομένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και στις 20 Ιανουαρίου ξεκινά στη Χάγη, η εκδίκαση της προσφυγής των Σκοπίων κατά της Αθήνας, για παραβίαση της ενδιάμεσης συμφωνίας, λόγω του ελληνικού βέτο στο Βουκουρέστι, κατά της ένταξης της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.
Οψόμεθα…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης