Η Συρία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με μία ανθρωπιστική αποστολή του ΟΗΕ, η οποία επιθυμεί να έχει πρόσβαση στις πόλεις που έχουν πληγεί από τους βομβαρδισμούς, όπως δήλωσε σήμερα ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουάλιντ Μουάλεμ, ο οποίος συναντήθηκε με την υπεύθυνη Ανθρωπιστικών Επιχειρήσεων του ΟΗΕ Βάλερι Έιμος, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα.

Στη διάρκεια της συνάντησής του με την Έιμος ο Μουάλεμ «υπογράμμισε τη δέσμευση της Συρίας να συνεργαστεί με την αντιπροσωπεία στο πλαίσιο του σεβασμού, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της Συρίας και σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών», όπως μετέδωσε το πρακτορείο Sana.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Συρία κάνει ό,τι μπορεί για να μεταφέρει τρόφιμα και ιατρική βοήθεια στους πολίτες παρά «το βάρος που πρέπει να αντιμετωπίσει εξαιτίας των άδικων κυρώσεων που της έχουν επιβάλει οι δυτικές και οι αραβικές χώρες και οι οποίες πλήττουν τον πληθυσμό», πρόσθεσε ο Μουάλεμ σύμφωνα με το Sana.

Η επίσκεψη της Έιμος στη Συρία, που θα διαρκέσει δύο ημέρες, γίνεται μετά την πρώτη άρνηση της συριακής κυβέρνησης του Μπασάρ αλ ‘Ασαντ να της επιτρέψει να εισέλθει στη χώρα, παρά την αυξανόμενη ανησυχία της διεθνούς κοινότητας για την κατάσταση των αμάχων που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στη συνοικία Μπάμπα Αμρ της Χομς, η οποία βομβαρδιζόταν επί σχεδόν ένα μήνα.

Σύμφωνα με το Sana, η Έιμος δήλωσε στον Μουάλεμ ότι στόχος της επίσκεψής της είναι να ελέγξει την ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία και να εξετάσει τί μπορεί να γίνει για να δοθούν στον πληθυσμό είδη πρώτης ανάγκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης