To παρασκήνιο της χθεσινής «βόμβας» που εξερράγη κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Ανδρέα Γεωργίου, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το έλλειμμα του 2009 αποκάλυψε, μιλώντας στο zougla radio, ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, ο οποίος αποκάλυψε απόρρητο e-mail μεταξύ του κ. Γεωργίου και του ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ κ. Πολ Τόμσεν σχετικά με τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον τρόπο λειτουργίας της Αρχής (!), κατήγγειλε ότι συνάδελφοί του τού επιτέθηκαν λεκτικά, κάνοντας λόγο για υποκλοπή του εγγράφου, ενώ δεν έδωσαν καμία σημασία στην ουσία του θέματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ανεξάρτητος βουλευτής απαίτησε, παράλληλα, την παραίτηση Γεωργίου, τονίζοντας ότι είναι αδιανόητο ο πρόεδρος μιας ανεξάρτητης Αρχής να ζητεί από την τρόικα να παρέμβει στα νομοθετικά ζητήματα της Ελλάδος.

Ακόμη, ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε να αρθεί η βουλευτική του ασυλία, ώστε ο κ. Γεωργίου να του καταθέσει μήνυση για υποκλοπή προσωπικού δεδομένου και η υπόθεση να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

Στο zougla radio παρενέβη και ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Νικόλαος Λογοθέτης, ο οποίος τόνισε ότι μετά τις παρεμβάσεις που υπήρχαν από την Eurostat, όπου σύμφωνα με τις καταγγελίες του κ. Λογοθέτη οι διαδικασίες προσδιορισμού του ελλείμματος το 2009 έγιναν με μυστική αλληλογραφία με τον επικεφαλής της Eurostat Radermacher, αποκαλύφθηκαν και οι στενές σχέσεις που έχει το Δ.Ν.Τ με την ΕΛΣΤΑΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κ. Λογοθέτη, 15 ημέρες μετά την αποστολή του e-mail από τον κ. Γεωργίου, άλλαξε το νομοθετικό πλαίσιο για την ΕΛΣΤΑΤ.
 
Τι λέει το Μνημόνιο 2 για την ΕΛΣΤΑΤ

Στο νέο μνημόνιο, που ψηφίστηκε από το ελληνικό Κοινοβούλιο στις 13 Φεβρουαρίου του 2012, ενισχύεται η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, αφού θα αναθεωρηθεί ο νόμος περί στατιστικών, προκειμένου να ανανεωθούν οι κανόνες διακυβέρνησης της ΕΛΣΤΑΤ.

Ο νόμος θα καθιερώσει το συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ ως συμβουλευτικό και θα διευκρινιστεί η αρμοδιότητα του προέδρου της Αρχής ως το ανώτατο διευθυντικό στέλεχος και συντονιστή του εθνικού στατιστικού συστήματος.

Η δικογραφία του Γεωργίου πάει στη Βουλή

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο οικονομικός εισαγγελέας, κ. Γρηγόρης Πεπόνης, σε έγγραφό του προς τον προϊστάμενο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Νικόλαο Παντελή, ενημερώνει για τη λήψη της ανωμοτί κατάθεσης από τον κ. Γεωργίου και ζητεί η υπόθεση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ να σταλεί στη Βουλή. Αξιοσημείωτο, βέβαια, είναι ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν φαίνεται να ακολουθείται η διαδικασία διαχωρισμού της υπόθεσης, ούτως ώστε τα μη πολιτικά πρόσωπα να λογοδοτήσουν στην τακτική Δικαιοσύνη.

Δείτε τις παρεμβάσεις των κ.κ. Κουρουμπλή και Λογοθέτη στην εκπομπή Cosa Nostra Live

Διαβάστε επίσης:

Εξεταστική για την ΕΛΣΤΑΤ: Ζητήθηκε η παραίτηση Γεωργίου, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012, 18:23

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης