Την πεποίθησή του ότι οι παίκτες του μπορούν να ανατρέψουν το 1-0 του «Ζερλάν» εξέφρασε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ενόψει του αυριανού επαναληπτικού με τη Λιόν στο «ΓΣΠ».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός των πρωταθλητών Κύπρου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν το πρώτο ματς η Λιόν ήταν φαβορί, τώρα;

«Στην κλήρωση η Λιόν ήταν σίγουρα το φαβορί και μετά το 1-0 παραμένει το φαβορί».

Οι παίκτες λένε ότι είναι το πιο σημαντικό ματς της καριέρας τους. Για εσάς;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σίγουρα ήταν φανταστική η πορεία μας μέχρι εδώ και σίγουρα ένα ματς που μπορεί να μας δώσει την πρόκριση στις 8 καλύτερες της Ευρώπης είναι το σημαντικότερο ματς».

Ο Γκαρντ είπε ότι η Λιόν έχει ομάδα δυνατή μπροστά, αλλά με προβλήματα πίσω…

«Σίγουρα για να προκριθούμε, πρέπει να κερδίσουμε. Όμως στο αυριανό παιχνίδι πιστεύω ότι θα κριθεί όχι ποια ομάδα είναι καλύτερη στην επίθεση, αλλά πόσο συγκεντρωμένη συνολικά θα είναι μία ομάδα. Και ποια θα βάλει τα γκολ φυσικά».

Ο Τρισκόφσκι δεν έχει προπονηθεί. Πόσο έτοιμος είναι;

«Ναι, δεν έχει προπονηθεί, έχει ένα πρόβλημα στη μέση. Αύριο το πρωί θα δούμε την κατάστασή του και θα αποφασίσω αν θα τον χρησιμοποιήσω».

Με δεδομένο το 1-0, πόσες πιθανότητες πρόκρισης έχει ο ΑΠΟΕΛ;

«Δεν υπάρχουν για μένα πιθανότητες. Υπάρχει ένα παιχνίδι όπου έχουμε στόχο να κερδίσουμε. Αν αυτή η νίκη μας δώσει και την πρόκριση, ακόμη καλύτερα».

Έχετε ανατρέψει δύο φορές σκορ 1-0 με Βίσλα και Κοπεγχάγη. Μπορείτε να το κάνετε ξανά;

«Η Λιόν δεν έχει καμία σχέση με αυτές τις δύο ομάδες. Είναι πολύ πιο έμπειρη ομάδα στο Champions League. Θα είναι πολύ πιο δύσκολα, λόγω της εμπειρίας της Λιόν τα τελευταία χρόνια θα είναι πιο δύσκολο να περάσουμε. Θα προσπαθήσουμε όμως σίγουρα μέσα στο ματς αύριο να το κάνουμε και να προκριθούμε».

Προέρχεστε από νίκη, σε αντίθεση με τη Λιόν. Υπάρχει ρεκόρ εισιτηρίων επίσης. Αυτά πόσα θα επηρεάσουν;

«Όταν μιλάμε για παιχνίδια του Champions League, η απόδοση των ομάδων στο πρωτάθλημα δεν παίζει ρόλο. Είναι εντελώς διαφορετικά ματς και εκεί τα δίνουν όλοι όλα. Δεν θα παίξει ρόλο η απόδοση στο πρωτάθλημα της Κύπρου ή της Γαλλίας. Οσο αφορά τους φιλάθλους όμως, αύριο το πρωί και στη διάρκεια της μέρας αν καταλάβουν τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα, θα είναι περήφανοι όσο δεν το έχουν αντιληφθεί. Είμαι σίγουρος ότι το βράδυ θα στηρίξουν την ομάδα στην προσπάθεια να προκριθεί στους 8».

Υπάρχει περισσότερη πίεση σε σχέση με τις προηγούμενες δύο φορές που ανατρέψατε το 1-0; Και πόσο ρόλο θα παίξει ο έλεγχος του ρυθμού;

«Θα έλεγα ότι όσον αφορά στην πίεση, έχουμε την ίδια όπως και στα προηγούμενα ματς. Είναι λογικό σ’ αυτά τα ματς να υπάρχει πίεση που για εμάς είναι θετική, γιατί δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Όσο για την πίεση, σίγουρα παίζουμε με μία ομάδα καλή στον έλεγχο του ρυθμού και το παιχνίδι θα έχει ενδιαφέρον και από αυτή την άποψη. Εμείς είμαστε ομάδα με ενθουσιασμό που θα παίξει για να κερδίσει γιατί δεν έχει άλλη επιλογή. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση».

Ποιους παίκτες της Λιόν φοβάστε περισσότερο;

«Η Λιόν είναι εξαιρετική μεσοεπιθετικά, έχει πολύ καλούς παίκτες στα άκρα και στους δύο επιθετικούς και κάποιες φορές τη βοηθούν οι εμπνεύσεις τους. Είναι όμως συμπαγής ομάδα και δεν στηρίζεται σε 2-3 παίκτες, αλλά στη συνολική δουλειά».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης