Πατήστε εδώ για να κάνετε τις παραγγελίες σας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «κίνημα της πατάτας» διαθέτει πλέον οπαδούς, οργανωμένες ομάδες στήριξης, προοπτική και κυρίως εχθρούς. Ναι εχθρούς. Από τα στοιχεία αυτά συμπεραίνει κανείς και μάλιστα αβασάνιστα πως το κίνημα αυτό που γεννήθηκε μέσα από την κρίση για να πολεμήσει την κρίση και τα καθεστωτικά συμφέροντα των μεσαζόντων, έχει μέλλον και δυναμική. Από την στιγμή μάλιστα που ένα κόμμα και μάλιστα της Αριστεράς, με επίσημη ανακοίνωσή του, ήλθε αντιμέτωπο με το κοινωνικό αυτό κίνημα αφήνοντας να εννοηθεί πως λειτουργεί ως όπιο του αγρότη, τότε μπορεί κανείς να πει με σιγουριά πως η «φτηνή πατάτα» και αύριο το «φτηνό λάδι» και μεθαύριο η διάθεση σωστών προϊόντων σε χαμηλές τιμές από τους παραγωγούς στον καταναλωτή με μία κάθετη σχέση θα έχουν για τα καλά καταγραφεί ως πολιτική κίνηση και μάλιστα με καταλυτική σημασία.

Με αυτήν την λογική η zougla.gr ανέλαβε την πρωτοβουλία στήριξης της δυναμικής του κινήματος. Οι δήμοι Νευροκοπίου και Κηφισιάς έσπευσαν να προσδώσουν την δική τους στήριξη στο εγχείρημα. Το αποτέλεσμα είναι σαφές. Μέσα σε 48 ώρες οι παραγγελίες από την πλατφόρμα της «zougla.gr» ξεπέρασαν τους 100 τόνους.

Είμαστε πεπεισμένοι πως η πρωτοβουλία αυτή είναι μόνον η αρχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εγχείρημα δεν έχει στιγμιαία διάρκεια. Η δυναμική θα συνεχιστεί καλύπτοντας βήμα – βήμα και άλλους τομείς τροφοδοσίας των πολιτών με προϊόντα ποιότητας σε τιμές παραγωγού, μέσα από δίκτυα πώλησης με συμμετοχικές διαδικασίες. Αν αυτή η δυναμική δεν είναι Πολιτική τότε τι είναι άραγε Πολιτική.

Η κοινωνία σε κρίση αυτό-οργανώνεται και αυτοδιαχειρίζεται τις υποθέσεις της. Αυτή την αλήθεια προσεγγίζει σιγά – σιγά το «κίνημα της πατάτας» το οποίο τώρα πια κάνει τον γύρο του κόσμου ως είδηση και αύριο θα αποκτήσει μιμητές στις ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Η προοπτική αυτού του κινήματος κτυπά συμφέροντα, γκρεμίζει νοοτροπίες και ξεμπροστιάζει το σύστημα εκμετάλλευσης του παραγωγού και του καταναλωτή. Αν αυτό δεν είναι Πολιτική τότε τι είναι άραγε Πολιτική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που η επίθεση του ΚΚΕ ξάφνιασε τους αριστερούς ψηφοφόρους του. Τι συνέβη άραγε και ο Περισσός αιφνιδίως αποφάσισε πως το «κίνημα της πατάτας» είναι στάχτη στα μάτια των πολιτών επιχείρηση των μεγαλοεκδοτών των ΜΜΕ; Μήπως η αδυναμία εκ μέρους του ΚΚΕ να ελέγξει μία μαζική δυναμική καθιστά το εγχείρημα «ταξικό εχθρό»;

Παρακολουθήστε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνομιλία του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου με έναν εκ των βασικών διοργανωτών της «Πρωτοβουλίας της Πιερίας». Η πολιτική στάση αυτών των ανθρώπων είναι χαρακτηριστική και άκρως πολιτική.

Η zougla.gr έχει έλθει σε επαφή με τους δήμους Νευροκοπίου και Κηφισιάς ώστε η διανομή των ποσοτήτων πατάτας εδώ στην περιοχή των γραφείων μας να πραγματοποιηθεί με μέθοδο, πολιτισμένα και οργανωμένα. Οι πολίτες που παρήγγειλαν το προϊόν θα ενημερωθούν με SMS για να γνωρίζουν την ώρα παραλαβής της παραγγελίας του το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται. Υπολογίσαμε πως θα πρέπει να εξυπηρετούνται ανά ώρα γύρω στα 200 άτομα ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία, ο συνωστισμός και ο εκνευρισμός. Μπορούμε να καταδείξουμε πως όλα μπορούν να γίνουν πολιτισμένα και αποτελεσματικά.

Όσοι αναγνώστες της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας επιθυμούν να συνδράμουν εθελοντικά μπορούν να απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο και στον αριθμό 2115550500 για να δηλώσουν συμμετοχή. Οι τεχνικοί και οι δημοσιογράφοι της ηλεκτρονικής εφημερίδας αγκάλιασαν εξ αρχής αυτήν την πρωτοβουλία και θα είναι παρόντες για την διασφάλιση της απόλυτης επιτυχίας του εγχειρήματος.

Πληροφορίες για την παραγγελία και για το σημείο παραλαβής

Από τις 08:00 το πρωί οι πατατοπαραγωγοί θα βρίσκονται στο σημείο Κηφισού και Ανθεσμιών, όπου θα διατεθούν τα προϊόντα, και με σειρά προτεραιότητας οι καταναλωτές θα παραλάβουν την ποσότητα, μέσω της ειδικής φόρμας που συμπλήρωσαν στη zougla.gr.

Πώς θα φτάσετε στο σημείο


(Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η διάθεση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα και τον έλεγχο του Δήμου Κηφισιάς μετά και από συνεννόηση με τον δήμαρχο κ. Χιωτάκη.

Κέρδος μας είναι η ικανοποίηση τόσο του καταναλωτή, ο οποίος είναι ανήμπορος, λόγω κρίσης, να ακολουθήσει τη βάναυση λογική των καρτέλ, όσο και του παραγωγού.

Έτσι η πατάτα, το λάδι, τα δημητριακά, το ρύζι και σιγά σιγά και άλλα μη ευπαθή προϊόντα σε πρώτη φάση αλλά εγνωσμένης ποιότητας, φθάνουν στον καταναλωτή σε απίστευτα χαμηλότερες τιμές.

Παράλληλα, οι παραγωγοί που εδώ και δεκαετίες καταγγέλλουν σε όλους τους τόνους τον ρόλο των μεσαζόντων, ανακαλύπτουν και αυτοί μία διέξοδο από την αβάστακτη αισχροκέρδεια η οποία τους ταλαιπωρεί. Μία αισχροκέρδεια που τους καταδικάζει σε τιμές πείνας για τα προϊόντα τους που τα βλέπουν να φθάνουν στο ράφι του καταναλωτή με επαυξήσεις που ζαλίζουν.

Οι πολίτες θα μπορούν να προβαίνουν στις παραγγελίες τους μέσω της φόρμας που παρατίθεται.

Η πληρωμή του αντιτίμου θα γίνεται τη στιγμή της διάθεσης του προϊόντος.

Οι τιμές πώλησης ανά κιλό της πατάτας Νευροκοπίου έχουν καθοριστεί αναλόγως της συσκευασίας και είναι οι κάτωθι:

Συσκευασία 10 κιλών = 0,33 ευρώ.
Συσκευασία 20 κιλών = 0,32 ευρώ
Συσκευασία 30 κιλών = 0,30 ευρώ.

Η περίφημη καλλιέργεια της πατάτας στο Νευροκόπι

Το Νευροκόπι είναι μια ιδιαίτερα όμορφη ακριτική γωνιά της χώρας μας, όπου οι κάτοικοι του καταφέρνουν στο πέρασμα του χρόνου να διατηρούν την ομορφιά του τοπίου, τις παραδόσεις και την ήσυχη καθημερινή ζωή της επαρχίας.

Γηγενείς Μακεδόνες, πρόσφυγες του Πόντου και της Μικράς Ασίας δημιούργησαν ένα όμορφο κράμα και πάντρεψαν τον πολιτισμό αλλά και την καθημερινή τους κουλτούρα στην πάροδο των ετών.

Η κύρια οικονομική δραστηριότητα του δήμου είναι ο πρωτογενής τομέας, μια και η καλλιεργήσιμη έκταση καλύπτει περίπου το 18% της συνολικής επιφάνειας του δήμου. Η γεωργία με τη μονοκαλλιέργεια της πατάτας και των φασολιών να ξεχωρίζουν, αφού απασχολείται το 80% του ενεργού πληθυσμού στον αγροτικό τομέα. Οι παραγόμενες πατάτες θεωρούνται οι καλύτερης ποιότητας για τον ελληνικό χώρο και διατίθενται κυρίως στην ελληνική αγορά, ενώ αποτελούν προϊόν προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (Π.Ο.Π.).

Πατήστε εδώ για να κάνετε τις παραγγελίες σας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης