Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.

Με τα αντισυλληπτικά σταματά η περίοδος;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δήμητρα: Όταν ξεκινήσει μία κοπέλα τα χάπια αντισύλληψης σταματάει να έχει και περίοδο;

Αγαπητή Δήμητρα,

Τα αντισυλληπτικά χάπια είναι ορμονικά σκευάσματα και δεν πρέπει να λαμβάνονται ποτέ χωρίς να έχει προηγηθεί –μεταξύ άλλων εξετάσεων- ο ειδικός αιματολογικός έλεγχος της θρομβοφιλίας και η γυναίκα πρέπει να βρίσκεται συνεχώς υπό την παρακολούθηση του Γυναικολόγου της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία γυναίκα λαμβάνει τα αντισυλληπτικά χάπια σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης και δύο με τρεις ημέρες αφού πάρει και το τελευταίο τότε εμφανίζει μία ελαφριά κολπική αιμόρροια, όπου είναι μικρότερη σε ποσότητα και σε διάρκεια από ότι είναι συνήθως η περίοδος. Η περίοδος αυτή στην ουσία πρόκειται για αιμορραγία λόγω απόσυρσης από το σώμα της γυναίκας των ορμονών που λαμβάνονται από το στόμα με τα αντισυλληπτικά χάπια.

Το θέμα των αντισυλληπτικών είναι τεράστιο και δεν εξαντλείται σε ένα email. Το σωστό είναι να επισκεφθείς ένα Γυναικολόγο και να το συζητήσετε σε έκταση και βάθος, καθ’ότι φαίνεται ότι σε απασχολεί και σκέφτεσαι να το χρησιμοποιήσεις.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

Υπογράφει ο Dr Ιωάννης Απ. Πήχος MD PhD FRCOG MFFP
Χειρουργός – Γυναικολόγος – Μαιευτήρ
Αριστούχος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Διαπιστευμένος Ακόλουθος του Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Μεγ. Βρετανίας
Γονιμότητα Ζεύγους
Ενδοσκοπική Χειρουργική
Κυήσεις Υψηλού Κινδύνου
Διαβάστε περισσότερα: www.futurefamily.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης