Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε «μεμονωμένο περιστατικό» τα ρατσιστικά πανό κατά των Αρμενίων που εμφανίσθηκαν στην συγκέντρωση που έγινε στην Κωνσταντινούπολη για την 20η επέτειο της «σφαγής του Χοτζαλί».

Στο Χοτζαλί του Ναγκόρνο Καραμπάχ στον Καύκασο τον Φεβρουάριο του 1992 σκοτώθηκαν 613 Αζέροι από τις δυνάμεις των Αρμενίων υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, που περιγράφονται από ανεξάρτητους παρατηρητές ως «σφαγή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκδήλωση αυτή, στην οποία συμμετείχε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Ιντρίς Ναΐμ Σαχίν, έγινε κεντρικό πολιτικό ζήτημα και προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες γιατί ακούστηκαν ρατσιστικού χαρακτήρα συνθήματα εναντίον των Αρμενίων αλλά και συνθήματα υπέρ των δολοφόνων του αρμενικής καταγωγής δημοσιογράφου, Χραντ Ντινκ.

Ο Ερντογάν μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του υποστήριξε ότι τα ρατσιστικά πανό και συνθήματα ήταν απομονωμένα. «Δεν μπορούν να επισκιάσουν το πένθος της Τουρκίας για τα θύματα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης