Σύσκεψη στη Βουλή είχε το απόγευμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου με στελέχη του κόμματος για τα θέματα της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, που συνεδρίασε στις 16 Φεβρουάριου, στις 3-4 Μαρτίου είχε προγραμματιστεί να συγκληθεί Συνδιάσκεψη, ενώ στις 4 ή 5 Μαρτίου Εθνικό Συμβούλιο, προκειμένου να κατατεθούν οι υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος. Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου προσανατολίζονταν για τις 11 ή 18 Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, το ΠΑΣΟΚ θα συγκαλέσει Εθνική Συνδιάσκεψη στις 3 Μαρτίου και στις 4 Μαρτίου Εθνικό Συμβούλιο. Εκεί θα υποβληθούν και θα ανακηρυχθούν υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ενώ η εκλογή θα γίνει στις 18 Μαρτίου. Άλλες πληροφορίες πάντως, κάνουν λόγο για Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ μετά τις 3 και 4 Μαρτίου, δεδομένου ότι την 1η και 2α Μαρτίου πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, αλλά με γνώμονα πάντα πως οι εσωκομματικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 18 Μαρτίου.

Επίσης, υπάρχει πιθανότητα να συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, επισημαίνεται πως οι κάλπες που θα στηθούν για τις εκλογές σε δήμους και Περιφέρειες, θα είναι λιγότερες σε αριθμό από ό,τι το 2007, ενώ το κόστος της εκλογικής αναμέτρησης υπολογίζεται σε 200.000 ευρώ τα οποία αναζητούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης