Σε… εφιάλτη μετατράπηκε το όνειρο του ΠΑΟΚ, για την πρόκριση στους «16» του Europa League.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά, δεν μπόρεσε να εξαργυρώσει το 0-0 που απέσπασε στο «Φρίουλι», καθώς ηττήθηκε με 3-0 από την Ουντινέζε στην Τούμπα, αποχαιρετώντας έτσι τη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα γκολ της ιταλικής ομάδας σημείωσαν οι Ντανίλο (6′), Φλόρο Φλόρες  (14′) και Ντομίτσι (51′ πεν.).

O αγώνας


Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε η αναμέτρηση για τον «δικέφαλο» του Βορρά. Με το… καλησπέρα η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρέθηκε πίσω στο σκορ, καθώς οι φιλοξενούμενοι, μετουσίωσαν την υπεροχή τους σε γκολ μόλις στο 6’.

Ο Ντανίλο, ο οποίος βρέθηκε εντελώς αμαρκάριστος μέσα στην «καρδιά» της περιοχής του ΠΑΟΚ, έπιασε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στο βάθος της εστίας του Κρέσιτς, κάνοντας το 1-0 για την Ουντινέζε.
 
Η ελληνική ομάδα στο 11΄λίγο έλειψε να δεχτεί και δεύτερο τέρμα. Μετά από λανθασμένο διώξιμο της μπάλας του Κρέσιτς, αυτή βρήκε στο κεφάλι του Τσιρίλο και λίγο έλειψε να καταλήξει στα δίχτυα των γηπεδούχων.

Αυτό που γλίτωσε ο δικέφαλος του βορρά στο 11′ συνέβη εν τέλει τέσσερα λεπτά αργότερα. Στο 15′ ο Φλόρο Φλόρες με ένα εκπληκτικό σουτ ανάγκασε τον Κρέσιτς να μαζέψει για δεύτερη φορά την  μπάλα από τα δίχτυα του, βάζοντας ουσιαστικά «ταφόπλακα» στις ελπίδες των γηπεδούχων για την πρόκριση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H ομάδα του Μπόλονι προσπάθησε να αντιδράσει και στο 16’ «φλέρταρε» με το γκολ, ωστόσο η κεφαλιά του Τσιρίλο, ύστερα από κόρνερ του Γκαρσία, τράνταξε το αριστερό οριζόντιο δοκάρι της ιταλικής εστίας.

Η επιστροφή στο γήπεδο για το δεύτερο ημίχρονο έφερε τον ΠΑΟΚ σε ακόμη πιο δυσχερή θέση. Στο 49′ ο Νορβηγός διαιτητής, Χάγκεν, είδε λανθασμένα πέναλτι σε καθαρό επιθετικό φάουλ του Φλόρο Φλόρες στον Σνάουτσνερ και δύο λεπτά αργότερα ο Ντομίτσι νίκησε από τα έντεκα βήματα τον Κρέσιτς.

Το 0-3 έδωσε διαδικαστικό χαρακτήρα στο παιχνίδι ως τη λήξη του, με τις εντυπώσεις σε αυτό το διάστημα να «κλέβουν» οι οπαδοί του «δικέφαλου» του Βορρά με τις συνεχείς επευφημίες για την ομάδα τους.

ΠΑΟΚ-Ουντινέζε 0-3

Γκολ: 6′ Ντανίλο, 14′ Φλόρο Φλόρες, 51′ πεν. Ντομίτσι

Κίτρινες: Τσιρίλο, Σνάουτσνερ, Γκαρσία, Μαλεζάς

Κόκκινες:

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Σταφυλίδης (31′ Γεωργιάδης), Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ (55′ Αποστολόπουλος), Πάμπλο Γκαρσία, Λάζαρ, Λίνο, Γιάννου (64′ Νιμανί), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

 
Ουντινέζε (Φραντσέσκο Γκουιντολίν): Χαντάνοβιτς, Ντανίλο, Μπάστα, Ντομίτσι, Μπενάτια, Πασκουάλε, Πασιέντσα (87′ Μπενάτια), Ασαμόα, Αμπντί (46′ Μπατόκιο), Φαμπρίνι (69′ Αρμέρο), Φλόρο Φλόρες.


Διαιτητής:
Τομ Χάραλντ Χάγκεν (Νορβηγία)

Το πρώτο γκολ της Ουντινέζε

Το δεύτερο γκολ της Ουντινέζε

Το πέναλτι και το τρίτο γκολ των Ιταλών

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης