Την ευκαιρία να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης μετά από δύο χρόνια και να κατακτήσει το πέμπτο Ευρωπαϊκό της ιστορίας του έχει αύριο (21:00, ΣΚΑΙ) ο Παναθηναϊκός στον τελικό της Ευρωλίγκα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο «world arena Ο2» του Βερολίνου.

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ήταν η μεγάλη νικήτρια στον χθεσινό «εμφύλιο» με τον Ολυμπιακό, του οποίου επικράτησε δύσκολα με 84-82 και έτσι κατάφερε να πάρει το «εισιτήριο» για το μεγάλο τελικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έργο του «τριφυλλιού» βέβαια αναμένεται δύσκολο, καθώς θα διασταυρώσει τα «ξίφη» της με την κάτοχο του τροπαίου ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία θα κάνει τα πάντα για να υπερασπιστεί το στέμμα της.

Η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα, στον χθεσινό ημιτελικό, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ραμούνας Σισκάουσκας που πέτυχε 22 πόντους, κατάφερε έστω και δύσκολα να επιβληθεί με 82-78 της Μπαρτσελόνα, κι έτσι θα δώσει το παρών σε έναν ακόμη τελικό της Ευρωλίγκα.

Κάντο όπως στην… Αθήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι Παναθηναίκός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας τέθηκαν για τελευταία φορά αντιμέτωπες στον τελικό του φάιναλ φορ του 2007, το οποίο διεξήχθη στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Τότε η ομάδα του Ομπράντοβιτς κατέκτησε το τρόπαιο χάρη στη νίκη του με 93-91, έχοντας ως πρώτο σκόρερ τον -νυν παίκτη της «ομάδας του στρατού»- Ραμούνας Σισκάουσκας (20 πόντοι).

Πανέτοιμοι για τον τελικό οι παίκτες του Παναθηναϊκού

Πανέτοιμοι για τον αυριανό τελικό δηλώνουν οι παίκτες του Παναθηναϊκου, οι οποίου θα υπερβάλουν εαυτούς για να γευτούν το νέκταρ της κατάκτησης του βαρύτιμου τροπαίου. Αναλυτικά οι δηλώσεις των παικτών του «τριφυλλιού»:

Ντρου Νίκολας: «Φυσικά και είμαι έτοιμος. Για τέτοια παιχνίδια δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Πρέπει να μπεις μέσα και να παίξεις το μπάσκετ που ξέρεις. Θα αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα, με τεράστια εμπειρία από τέτοια παιχνίδια και με σπουδαίους παίκτες. Εχουμε την ευκαιρία να γίνουμε πρωταθλητές Ευρώπης. Πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη, να παίξουμε σαν ομάδα και σε καλό ρυθμό για 40 λεπτά, ώστε να πάρουμε το κύπελλο. Καταρχήν, είμαστε χαρούμενοι που κερδίσαμε και περάσαμε στον τελικό. Απέναντι στον Ολυμπιακό παίξαμε πολύ καλά για 40 λεπτά και αξίζαμε την πρόκριση. Η ατμόσφαιρα είναι φανταστική σε τέτοιες διοργανώσεις. Το φάιναλ φορ είναι κάτι που όλοι θέλουν να βρίσκονται και είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ με τον Παναθηναϊκό».

Μάικ Μπατίστ: «Θέλουμε να γίνουμε πρωταθλητές Ευρώπης, ώστε να είμαστε περήφανοι για τους εαυτούς μας. Πρέπει να παλέψουμε για 40 λεπτά γιατί απέναντι μας θα βρούμε μια ομάδα εξαιρετική, με παίκτες σημαντικούς, όπως ο Σισκάουσκας, ο Χόλντεν και ο Σμόντις».

Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: Πρέπει να μαζέψουμε όσα περισσότερα στοιχεία γίνεται για την αντίπαλο μας, ώστε να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για να τους αντιμετωπίσουμε. Είναι εξαιρετικό σύνολο, δεν έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της και γι’ αυτό θα πρέπει να μην χαλαρώσουμε ούτε δευτερόλεπτο αν θέλουμε να γίνουμε πρωταθλητές Ευρώπης».

Δημήτρης Διαμαντίδης: «Δεν το σκεφτόμαστε καθόλου αυτό. Το μόνο που σκεφτόμαστε είναι τον εαυτό μας και την ομάδα μας. Ο στόχος μας είναι να πολεμήσουμε όλοι μαζί σαν ομάδα. Το κλειδί δεν είναι ένα για τη νίκη. Υπάρχουν πολλοί παράμετροι για να φτάσουμε στο κύπελλο. Πριν από δύο χρόνια οι ομάδες ήταν διαφορετικές και σίγουρα αυτό το ματς θα είναι διαφορετικό από εκείνο της Αθήνας».

Κώστας Τσαρτσαρής: «Όποια ομάδα και να αντιμετωπίζαμε θα είχαμε δύσκολο έργο. Θα είναι ένας πάρα πολύ δύσκολος αγώνας. Κοιτάζουμε να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι γίνεται και ελπίζω να είμαστε εμείς που θα στεφθούμε πρωταθλητές Ευρώπης».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης