Τα εφηβικά σκιρτήματα είναι οι πρώτες ενδείξεις ότι οι ορμόνες και η τεστοστερόνη για τα αγόρια έχουν πιάσει δουλειά…

Μην μου πείτε ότι δεν αναγνωρίζετε τα σημάδια του πρώτου έρωτα… Αχ, βάσανο μεγάλο για τις αθώες ακόμη παιδικές καρδιές.
 
Αναψοκοκκινισμένα μάγουλα, αφηρημάδα, μυστικά με τους φίλους, ατελείωτες ώρες στο τηλέφωνο και το κλασικό, ερωτικά τραγούδια για συντροφιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


 
Ο εφηβικός έρωτας είναι η πιο αθώα, ειλικρινή έκφραση αγάπης και ενδιαφέροντος. Το θηλυκό και το αρσενικό, το τσιν και το τσαν κατά τους Κινέζους εναρμονίζονται απόλυτα μέσα στο σύμπαν…
 
Τι γίνεται, όμως, όταν αυτός ο έρωτας αποζητά την ολοκλήρωσή του;
 
Η εφηβική επανάσταση που δεν είναι άλλο από μια έκρηξη ορμονών, κάτι σαν την άνοιξη για την φύση, εγείρει και ερωτικά πάθη.


 
Σε όλες τις εφηβικές συζητήσεις το “καυτό” θέμα δεν είναι άλλο από την σεξουαλική επαφή. Εξάλλου σύμφωνα με μελέτες που έγιναν στο Αμερικανικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνια διαπιστώθηκε ότι μεγάλο ποσοστό νέων κατά την εφηβεία είχε την πρώτη του σωματική επαφή με συνομήλικούς τους ή με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.
 
Τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει δυο κορμιά να ενωθούν. Το ζήτημα είναι πώς πρέπει να ενεργήσουμε εμείς ως γονείς.
 
Τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία θα πρέπει να μάθουν για την αναπαραγωγική μέθοδο που για τους ανθρώπους και τα δελφίνια έχει διττή ιδιότητα. Από τη μια πλευρά είναι η διαιώνιση του είδους από την άλλη πλευρά ικανοποίηση.


 
Γονείς το μάθημα σεξουαλικής αγωγής περιλαμβάνει από τα στοιχειώδη, όπως την γονιμοποίηση του ωαρίου από το σπερματοζωάριο, μέχρι και την προφύλαξη.
 
Μόλις λοιπόν ξεκινήσουν τα ερωτικά ερωτηματικά καλό είναι να περάσουμε και στις επεξηγήσεις. Μην φοβηθείτε μια τέτοια κουβέντα. Σίγουρα θα διαφωτίσει τον έφηβο.
 
Εξάλλου φωτίζοντας το θέμα του σεξ χάνεται το μυστήριο. Το παιδί αντιλαμβάνεται την αξία της πράξης και πολλές φορές λειτουργεί ανασταλτικά για μια πρόωρη ερωτική συνεύρεση.
 
Μιλήστε ανοιχτά για την “πρώτη φορά” με τα παιδιά σας. Συμβουλευτείτε βιβλία σεξουαλικής αγωγής. Αλλά αυτό που σίγουρα δεν θα βρείτε σε κανένα βιβλίο γραμμένο είναι ότι “η πρώτη φορά” θα πρέπει να είναι ξεχωριστή. Άλλωστε αυτή παραμένει χαραγμένη στη μνήμη μας, Δεν θα πρέπει να την σπαταλήσουμε άσκοπα σε δανεικά φιλιά και ξένες αγκαλιές…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης