Έκκληση προς το κοινό του Μουσείου Μπενάκη απηύθυνε σήμερα η πρόεδρός του, Αιμιλία Γερουλάνου, για να βοηθήσει στο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το μουσείο.

Η πρόεδρος ζήτησε από κάθε πολίτη να συμμετάσχει στο νέο, εξειδικευμένο πρόγραμμα οικονομικής στήριξής του που δημιούργησε το ίδιο το Μουσείο για να εξασφαλίσει τους αναγκαίους πρόσθετους πόρους, μετά τη σημαντική περικοπή της κρατικής επιχορήγησής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο πρόγραμμα στήριξης περιλαμβάνει κατηγορίες μελών και τρόπους εξατομικευμένης συμβολής τους στο Μουσείο, διευρυμένους τρόπους χορηγίας με περισσότερα ανταποδοτικά προνόμια, δωρεές on line και άλλα προγράμματα.

Παράλληλα, η κ. Γερουλάνου, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, απάντησε σε δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου, «περί προνομιακής μεταχείρισης του Μουσείου από το Υπουργείο Πολιτισμού», εξαιτίας της συγγένειας του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού με την πρόεδρο. Η ίδια δήλωσε σχετικά πως «είναι περίεργο και πολύ θλιβερό αλλά και πολύ σκληρό για όλους μας πως μετά από τόσα χρόνια άριστης σχέσης και ένθερμης αναγνώρισης φτάσαμε σήμερα να αναφέρεται, έστω και περιπτωσιακά, το Μουσείο Μπενάκη ως το Μουσείο της μαμάς του υπουργού, το οποίο δήθεν πριμοδοτείται σκανδαλωδώς».

«Δεν θα απολογούμεθα για ένα μη διαπραχθέν έγκλημα» συμπλήρωσε ο διευθυντής του Μουσείου, Άγγελος Δεληβοριάς, αναφερόμενος συγκεκριμένα στη μελλοντική έκθεση «Η Ελλάδα του Βυζαντίου», που έχει εξαγγείλει το ΥΠΠΟΤ και θα πραγματοποιηθεί σε πρωτεύουσες του εξωτερικού, αναθέτοντας τον συντονισμό της διοργάνωσής της στο Μουσείο Μπενάκη, με το σκεπτικό ότι πρόκειται για πιο ευέλικτο φορέα συγκριτικά με τη γραφειοκρατία του ΥΠΠΟΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όταν δημοσιεύθηκε (σε μερίδα του Τύπου) ότι ο ΟΠΑΠ θα διέθετε το ποσό των 3,4 εκατ. ευρώ (κόστος της έκθεσης) για να το διαχειριστεί το Μουσείο Μπενάκη, αντιδράσαμε» τόνισε ο κ. Δεληβοριάς. «Δεν θελήσαμε να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι πρόκειται για κρατική επιχορήγηση προς το Μουσείο Μπενάκη» πρόσθεσε.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης