Τη σύναψη συνεργασίας ανάμεσα σε δύο από τις γνωστότερες αυτοκινητοβιομηχανίες ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος είπε ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη έχει «μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας».

Η τελευταία εξέλιξη ήρθε μετά την επίσημη κήρυξη πτώχευσης της αμερικανικής Chrysler, κάτι που θεωρούνταν αναμενόμενο τις τελευταίες εβδομάδες στα διεθνή επιχειρηματικά φόρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανακοίνωσή του ο Ομπάμα αναφέρει: «Είμαι ευτυχής να ανακοινώσω σήμερα ότι η Chrysler και η Fiat σύναψαν συνεργασία που έχει μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας» και διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία πτώχευσης της Chrysler θα είναι «ταχεία και ελεγχόμενη».

Αργότερα οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Καναδά ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να διαθέσουν 10,5 δισεκατομμύρια δολάρια, για να στηρίξουν την αναδιάρθρωση της Chrysler και των θυγατρικών της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ θα διαθέσουν 8,08 δισεκατομμύρια δολάρια και ο Καναδάς άλλα 2,42 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τέλος, η αμερικανική εταιρία ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει προσωρινά τη λειτουργία των περισσότερων εργοστασίων της, τα οποία θα επανέλθουν στην παραγωγή οχημάτων, όταν τελειώσει και τυπικά η διαδικασία της πτώχευσης και της συνεργασίας με την ιταλική Fiat.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης