Είναι η εκδίκηση του παραιτηθέντος βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θωμά Ρομπόπουλου, ο οποίος την έκανε πριν κάμποσο καιρό με ελαφρά πηδηματάκια, αποδεικνύοντας ότι άλλο Ρομπόπουλος κι άλλο… ρόμπες ξεκούμπωτες.

Εννοούμε το «ήξεις, αφίξεις» πολλών βουλευτών πριν από, αλλά και μετά, την κρίσιμη ψηφοφορία της πορτοκαλί Βίβλου, που είναι γραμμένη στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα (δηλαδή του πολυσυζητημένου νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών και της Τρόικας).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δευτέρα πρωί και ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Άδωνις Γεωργιάδης έκλαιγε στα κανάλια που έμεινε ορφανός. «Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά», λέει ο θυμόσοφος λαός. Ο ανεξάρτητος βουλευτής, το προηγούμενο βράδυ, είχε γίνει πατροκτόνος «σκοτώνοντας» τον Γιώργο Καρατζαφέρη με το «Ναι» του στο νομοσχέδιο, ενώ στο λυκαυγές έχυνε μαύρο δάκρυ για την ορφάνια του.

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι σήμερα είμαι εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΛΑΟΣ» είπε ο κ. Γεωργιάδης, σπεύδοντας να διευκρινίσει πως αδιαφορεί για τον υφυπουργικό θώκο.

Κι ενώ ο Άδωνις χτυπιόταν σπαραξικάρδια, ο άλλος υπουργός του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης καμάρωνε σαν γύφτικο σκεπάρνι. Όχι μόνο απόλαυσε τη διαγραφή του, αλλά δήλωσε και παρών για την επόμενη μέρα, τόσο στην πολιτική σκηνή, όσο και στο υπουργείο. Άσε που βρήκε και στασίδι στα μεγάλα κανάλια! Ανάρπαστος σου λέω…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μάκη, σε διέγραψε ο Καρατζαφέρης;» ρωτούσαν με αγωνία βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ανάμεσά τους και ο αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Ξενίδης.

«Τελείως…» απάντησε ο Μάκης Βορίδης, αφήνοντας ένα σαρδόνιο χαμόγελο να φωτίσει το πρόσωπό του.

«Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για μεγάλη λάθη και ευθύνες. Κι αντί να κοιτάξει τον εαυτό του και την πρώτη γραμμή των εδράνων του κόμματος, κοιτούσε εμάς» είπε ο Θόδωρος Παραστατίδης, λίγο πριν ψηφίσει ένα μεγάλο «Όχι» και δώσει την ευκαιρία στον ηγέτη της παράταξης να τον διαγράψει.

«Έχω βγει εκτός ρούχων» ούρλιαξε στην Επιτροπή, μία μέρα πριν την ψηφοφορία, η Έλενα Παναρίτη μιλώντας για το Μνημόνιο 2. «Πώς μου ζητάτε να υπογράψω; Δεν μπορώ να καταλάβω τι θα γίνει αν θα πούμε “ναι” σε αυτό το πράγμα. Ή θα χρεοκοπήσουμε σήμερα ή σε τρεις μήνες, που δεν θα μπορούμε γιατί θα μας τρέχουν σε δικαστήρια του Λουξεμβούργου, ενώ θα έχουμε γίνει ρόμπες! Θέλω γραπτή δέσμευση από την Κυβέρνηση ότι δεν εκχωρούμε την εθνική κυριαρχία. Μιλάμε για το 13ο και 14ο μισθό, για να ρίξουμε στάχτη στα μάτια του κόσμου» συνέχισε να λέει σε ένα νευρικό κρεσέντο η Έλενα Παναρίτη.

Την επομένη, η γοητευτική Ελένη ψήφισε «Ναι» σε όλα, και μάλιστα λίγο πριν από την ψηφοφορία ζητούσε και υπογραφές συναδέλφων για δόκιμες αλλαγές την επόμενη μέρα.

Που ’σαι, Ρομπόπουλε…;

Κρατούσε το Μνημόνιο 2, όπως κρατάνε οι ιερείς το Ευαγγέλιο. «Είναι η λιτανεία…» διευκρίνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Γιουματζίδης σε όσους τον ρωτούσαν τι κρατάει τόσο σφιχτά στο στήθος του. Τα ιερά τα σέβεσαι, αυτό έκανε και ο βουλευτής την ώρα της ψηφοφορίας…

Στο εντευκτήριο των βουλευτών, ο Χρήστος Μαγκούφης του ΠΑΣΟΚ πήρε αγκαλιά την τηλεόραση με πρόθεση να τη σπάσει. Το ρεπορτάζ μεγάλου καναλιού για την ψήφο των βουλευτών του ανέβασε το αίμα στο κεφάλι. Το ζάπινγκ «έσωσε» την τελευταία στιγμή τη συσκευή της τηλεόρασης.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης της Νέας Δημοκρατίας προειδοποίησε τους δημοσιογράφους ότι δεν θα ψηφίσει και ότι πάει σφαίρα για διαγραφή.
Η ιστορία θύμισε το παιδάκι που φωνάζει στα ψέματα «πέφτω στο πηγάδι, πέφτω στο πηγάδι» και όταν έπεσε στα αλήθεια κανείς δεν πίστευε στα μάτια του. Το ίδιο συνέβη και με τον Κρητικό που πάντα έκανε αστεία με το δημοσιογραφικό κόσμο, μόνο που αυτή τη φορά μιλούσε σοβαρά!

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαππας, ως τέως πρόεδρος της ΓΣΕΕ, είχε εκφράσει επιφυλάξεις για τα εργασιακά. Και όταν τον ενημέρωσαν ότι το αίτημά τους δεν έγινε αποδεκτό και ότι τα εργασιακά πάνε πακέτο με τα υπόλοιπα μεσαιωνικά μέτρα, έσπευσε από το μεσημέρι με γραπτή δήλωση να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. «Ναι για να μην πτωχεύσει η χώρα» δήλωσε ο Χρήστος Πρωτόπαππας.

Λιώνουν τα νιάτα μας στη βιοπάλη και τα κορμάκια μας δεν είναι ατσάλι…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης