Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει το κέντρο της Αθήνας με το πρώτο φως της ημέρας. Δεκάδες άνθρωποι βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος και διαδήλωσαν κατά της νέας δανειακής σύμβασης και των επώδυνων μέτρων που τη συνοδεύουν.

Στα video που ακολουθούν μπορείτε να παρακολουθήσετε όλα όσα συνέβησαν την Κυριακή από νωρίς το απόγευμα, την ώρα που μέσα στην Βουλή βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για το νέο μνημόνιο…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βράδυ έφτασε και τα επεισόδια συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση. Καταστήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς μεταφέρθηκαν 42 τραυματίες και 12 στο νοσοκομείο Σωτηρία. Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι η κατάσταση των τραυματιών δεν εμπνεύει ανησυχία.

«Θύμα» της αλόγιστης χρήσης χημικών και ο Μίκης Θεοδωράκης:

Στην οδό Μητροπόλεως βρίσκονται συγκεντρωμένοι διαδηλωτές στο πεζοδρόμιο και περνάει μία μηχανοπορεία της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ένας εκ των οδηγών χάνει την ισορροπία του και μαζί με τον συνεπιβάτη του πέφτει πάνω στον παρευρισκόμενο κόσμο.

Δείτε και άλλες σκηνές από τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο κέντρο της Αθήνας

Με εκτενή ρεπορτάζ και συνεχείς συνδέσεις τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδωσαν τα τεκταινόμενα εντός κι εκτός Βουλής.

Δείτε video από το πρακτορείο Reuters:

Δείτε video από τη Repubblica:

Επεισόδια σημειώθηκαν και στην Θεσσαλονίκη

Η ατμόσφαιρα για αρκετή ώρα ήταν αποπνικτική στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από τις αναθυμιάσεις από τους καμένους κάδους απορριμμάτων και τη ρίψη δακρυγόνων κατά τις οδομαχίες που ξέσπασαν στην ουρά της πορείας διαμαρτυρίας, όταν ο κύριος όγκος της είχε φθάσει στην πλατεία Αριστοτέλους.

Και επειδή οι εικόνες μιλούν από μόνες τους, δεν έχετε από το να δείτε το video που εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της zougla.gr από αναγνώστη:

Πατήστε εδώ για να παρακολουθήσετε τις κινητοποιήσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα

Διαβάστε επίσης: Στις φλόγες η Αθήνα

Σωθήκαμε…

Ο απόηχος των χθεσινών γεγονότων έφθασε στην… Ιαπωνία!

Διεθνή Μ.Μ.Ε.: «Ναι» από την Βουλή, ξύλο στους δρόμους και έκκληση για ηρεμία

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης