Για «κοινωνική οικονομία της αγοράς» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά την ομιλία του στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βαρσοβία.

Ο κ. Καραμανλής εξέφρασε την άποψη ότι αποτελεί «ίσως τη μόνη διέξοδο» από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την αγορά, διότι αυτή αποτελεί το καλύτερο μέσο για την παραγωγή πλούτου. Παράλληλα, όμως, πρέπει να φροντίσουμε για την ορθή κατανομή αυτού του πλούτου, ούτως ώστε να μετριασθούν οι αρνητικές επιπτώσεις της κρίσης στα ασθενέστερα οικονομικώς στρώματα», είπε ο κ. Καραμανλής.

Αναφερόμενος στην πολιτική της κυβέρνησής του, τόνισε ότι εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας, το οποίο, όπως υποστήριξε, θα επιτρέψει την επάνοδο σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η ΕΕ πρέπει να εστιάσει την προσοχή της στην τόνωση της απασχόλησης, δίδοντας ιδιαίτερο βάρος σε τομείς όπως η πράσινη ανάπτυξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στις ερχόμενες ευρωεκλογές τα κόμματα που συγκροτούν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα καταφέρουν να το φέρουν πρώτο στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων ψηφοφόρων και υπογράμμισε τη συμβολή του στην οικοδόμηση μίας ενωμένης Ευρώπης.

Ο πρωθυπουργός κατά τη σύνοδο συναντήθηκε με τον Πολωνό ομόλογό του, Ντόναλτ Τουσκ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης