Ο ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης Alexander Payne, ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του πως σκοπεύει να γυρίσει μια ταινία στα ελληνικά, στην Ελλάδα.

Ωστόσο το σχέδιο αυτό θα πραγματοποιηθεί αφότου γυρίσει δύο άλλες ταινίες.Ο Alexander Payne, είναι έλληνας δεύτερης γενιάς, και οι πρόγονοι του κατάγονται από Αίγιο, Σύρα και Λιβαδειά. Φέτος είναι υποψήφιος για το Όσκαρ σκηνοθεσίας, και η ταινία του The Descendants διεκδικεί το Όσκαρ καλύτερης ταινίας. Ο πρωταγωνιστής του φιλμ, George Clooney είναι υποψήφιος για την ερμηνεία του στην κατηγορία α ανδρικού ρόλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αλέξανδρος Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, όπως είναι το ελληνικό του όνομα, μιλώντας για τον George Clooney είπε πως ο γοητευτικός σταρ είναι ένα σπάνιο μείγμα χαμόγελου και πικρίας μαζί, ενώ υπογράμμισε πως δεν υπάρχουν πια πολλοί πρωταγωνιστές με τη δική του στόφα. Αναφορικά με την ταινία The Descendants, τόνισε πως η αντίφαση της ταινίας είναι ότι το στόρι διαδραματίζεται στη Χαβάη. Παραδεισένιος τουριστικός προορισμός που για τον ήρωα μοιάζει με κόλαση. «Έτσι καταρρίπτεται η μονοσήμαντη, γραφική εικόνα της ειδυλλιακής Χαβάης».

Αναφερόμενος στο ελληνικό σινεμά, τόνισε πως του άρεσε η ταινία «Attenberg» της Α. Τσαγγάρη. «Μια ταινία που επιτέλους αποφεύγει την εσωστρέφεια άλλων ελληνικών ταινιών», όπως είπε.

Πηγή: ANT1
Επιμέλεια: Κατερίνα Σεφερλή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης