Σε ανακοινώσεις σχετικά με την υπόθεση Siemens προέβη ο υπουργός Δικαιοσύνης, επικαλούμενος τις διαρκείς επιθέσεις –όπως αναφέρει – που δέχεται το τελευταίο διάστημα, η Δικαιοσύνη.

Ο κ. Χατζηγάκης, σημειώνει ότι  δεν υπήρξε ούτε «βιαστικό κλείσιμο» της υπόθεσης, ούτε διάθεση συγκάλυψης ευθυνών και στοιχείων, δεδομένου ότι η δικαστική έρευνα θα συνεχισθεί από τακτικό ανακριτή, ο οποίος ήδη ορίστηκε και αναλαμβάνει τα καθήκοντά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απαντώντας στο ΠΑΣΟΚ, αναφέρει ότι οι τελευταίες ανακοινώσεις του κόμματος, χαρακτηρίζονται και από το αίσθημα ελλείψεως στοιχειώδους πολιτικής σοβαρότητας, με κύρια χαρακτηριστικά την προσφυγή στην ανακρίβεια και την κακοπιστία.

Αναλύοντας την μέχρι τώρα πορεία της δικαστικής έρευνας σημειώνει ότι:

– εξετάσθηκαν 50 περίπου μάρτυρες, για όλες τις πτυχές της υπόθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– πραγματοποιήθηκαν 20 αιτήματα δικαστικών συνεργασιών, για ανοίγματα λογαριασμών σε τράπεζες και Off-Shore εταιρείες και παροχή διαφόρων στοιχείων που έχουν σχέση με την όλη υπόθεση.

– εξετάσθηκαν, ως ύποπτοι, με την τήρηση όλων των νόμιμων διαδικασιών και έδωσαν εξηγήσεις 40 άτομα.

– παραδόθηκαν στην ανάκριση 30 δέματα, από τρία ογκώδη ντοσιέ το καθένα, με χιλιάδες εγγράφων, δηλαδή 90 ογκώδη ντοσιέ. Από αυτά, τα 30 έχουν ήδη μεταφραστεί στην ελληνική γλώσσα, από τις αρμόδιες αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης