Καθησυχαστικός εμφανίστηκε για την εξάπλωση και αντιμετώπιση του ιού ο Μπαράκ Ομπάμα στη σύνοδο της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, όπου απευθύνθηκε στα ΜΜΕ.

“Είναι προφανώς μια αιτία ανησυχίας και απαιτεί αυξημένο επίπεδο επαγρύπνησης. Αλλά δεν είναι αιτία συναγερμού”, δήλωσε χαρακτηριστικά την περασμένη Δευτέρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Τρίτη, ο Ομπάμα ζήτησε από τα μέλη του Κογκρέσου, στο πλαίσιο της ομιλίας του για τη συμπλήρωση των 100 πρώτων ημερών του στην προεδρία των ΗΠΑ, να αποδεσμευτούν 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια προς ενίσχυση των ικανοτήτων αντιμετώπισης της γρίπης των χοίρων από το κράτος “…για την περίπτωση που η ασθένεια επεκταθεί”.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα χρηματοδοτηθεί η αποθήκευση φαρμάκων κατά του ιού, θα γίνουν έρευνες για εμβόλιο και θα διοργανωθούν καλύτερα οι αμερικανικές νοσηλευτικές μονάδες μπροστά στο ενδεχόμενο μιάς πανδημίας.

Πάνω στο ζήτημα των οικονομικών απαιτήσεων που προϋποθέτει η αντιμετώπιση της κρίσης μίλησε, το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν, ο οποίος ανανγώρισε ότι οι φτωχότερες χώρες αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες στην αντιμετώπισή της, εξαιτίας των ελλιπών υποδομών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μουν πρόσθεσε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθώς και η Παγκόσμια Τράπεζα, θα πρέπει να κινητοποιηθούν για να διαβεβαιώσουν τις χώρες που χρειάζονται επιπλέον οικονομικούς πόρους για να αντιμετωπίσουν την επιδημία ότι θα τις στηρίξουν οικονομικά στην περίπτωση που εμφανιστεί και στο έδαφός τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης