Τρεις άνδρες από την Βουλγαρία και ένας από την Αλβανία συνελήφθησαν, στην Κόρινθο, για παράνομη διεξαγωγή τυχερού παιχνιδιού, καθώς και μία 48χρονη Βουλγάρα ως προσωρινά υπεύθυνη καταστήματος, του οποίου αναζητείται ο ιδιοκτήτης. Οι συλλήψεις έγιναν με τις κατηγορίες της παράνομης διεξαγωγής τυχερού παιχνιδιού, της παράβασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και της υποκλοπής, αποκρυπτογράφησης τηλεοπτικού συνδρομητικού σήματος, μέσω διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί ενήργησαν έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας 28χρονου, στην Κόρινθο, όπου διαπιστώθηκε να έχουν εγκατασταθεί και τεθεί σε λειτουργία, επτά ηλεκτρονικοί υπολογιστές για τη διενέργεια του παράνομου τυχερού παιχνιδιού «Φρουτάκια». Στους υπολογιστές ήταν εγκατεστημένο κατάλληλο λογισμικό πρόγραμμα για διενέργεια του παιχνιδιού, μέσω διαδικτύου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι γινόταν προσφορά υπηρεσιών με αποκωδικοποιητή, ο οποίος ήταν συνδεδεμένος στο διαδίκτυο και υπέκλεπτε και αποκρυπτογραφούσε τηλεοπτικό σήμα συνδρομητικού δορυφορικού καναλιού, χωρίς να καταβάλλεται συνδρομή. Επιπλέον, στο κατάστημα είχε τοποθετηθεί καταγραφικό μηχάνημα, με τέσσερις κάμερες, που κατέγραφε σκηνές από τον εξωτερικό και εσωτερικό χώρο του καταστήματος.

Κατά τον έλεγχο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μία μονάδα server, ένας αποκωδικοποιητής, μία τηλεόραση, ένα καταγραφικό μηχάνημα, τέσσερις ηλεκτρονικές κάμερες και χρηματικό ποσό ως προερχόμενο από τη διενέργεια παράνομου τυχερού παιχνιδιού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αργότερα στην εισαγγελέα Κορίνθου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης