Στο 4,6% διαμορφώνεται το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ, έναντι της ΝΔ, σε περίπτωση ταυτόχρονης με τις ευρωεκλογές διεξαγωγής εθνικών εκλογών τον Ιούνιο, σύμφωνα με τη μηνιαία δημοσκόπηση της GPO, η οποία παρουσιάστηκε στο Mega.

Στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 32,6%, έναντι 28% της Νέας Δημοκρατίας. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 7,2%, ο ΛΑΟΣ με 5,5% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 4,6%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πρόθεση για τις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 30,7%, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 27%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 8,1%, το ΚΚΕ 8%, ο ΛΑΟΣ 6,5% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 5,8%.

Το 78,6% των πολιτών δηλώνει ότι θα ψηφίσει τον Ιούνιο και το 67,2% τονίζει ότι η ψήφος του πρέπει να είναι μήνυμα κατά της πολιτικής τής κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την υπόθεση Παυλίδη, το 86,4% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ο πρώην υπουργός πρέπει να παραιτηθεί σε περίπτωση που η Βουλή ψηφίσει την παρπομπή του, ενώ διχασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες για το αν η παραπομπή ή η παραίτηση πρέπει να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές: το 48,1% απαντά θετικά και το 48% αρνητικά.

Αρνητική είναι η εικόνα των πολιτών για την κυβέρνηση (70,3%), τον πρωθυπουργό (57,1%) και την Αξιωματική Αντιπολίτευση (63%).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης