Στην πρωτεύουσα της Κίνας βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα, η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, στο πλαίσιο της διήμερης επίσημης επίσκεψής της στην ασιατική χώρα όπου και θα έχει σειρά επαφών με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Διεθνείς αναλυτές εκτιμούν πως οι επαφές της θα επικεντρωθούν στην κρίση χρέους που πλήττει την Ευρωζώνη ενώ από την ατζέντα δε θα απουσιάζει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και η κατάσταση στη Συρία. Την καγκελάριο της Γερμανίας συνοδεύει πολυπληθές τεχνοκρατικό επιτελείο, με περισσότερους από 20 Γερμανούς αξιωματούχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Παρασκευή είναι προγραμματισμένη επίσκεψή της στην επαρχία Γουάνγκντονγκ όπου και θα έχει εκτενείς επαφές με εμπορικούς αντιπροσώπους ενώ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Wen Jiabao.

Η Κίνα αποτελεί έναν από τους βασικούς εισαγωγείς προϊόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας.

Όπως επισημαίνει το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο, BBC, η Angela Merkel θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην επίτευξη συμφωνίας για την εμπορία και εκμετάλλευση «φυσικών γαιών», οι οποίες βρίσκουν μεγάλη εφαρμογή σε ηλεκτρονικές συσκευές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κίνα ηγείται του συγκεκριμένου τομέα, αποτελώντας τον μεγαλύτερο προμηθευτή παγκοσμίως (97%).

Να σημειωθεί πως η καγκελάριος της Γερμανίας είχε πραγματοποιήσει ανάλογο ταξίδι στη Μογγολία προκειμένου να «κλείσει» συμφωνίες για την εξαγωγή αυτών των εξαιρετικά πολύτιμων μεταλλευμάτων.

Διαβάστε επίσης:
Στη Μογγολία η καγκελάριος της Γερμανίας, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011, 04:07

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης