Η παραγωγή πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας φαίνεται ότι «αναπροσαρμόζεται» και μπορεί να καλύψει ένα μέρος της ζήτησης που κάλυπταν μέχρι τώρα οι ιρανικές εξαγωγές, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής της CIA Ντέιβιντ Πετρέους.

Οι κυρώσεις στις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου έχουν αρχίσει να αποδίδουν, είπε ο Πετρέους μιλώντας σε επιτροπή της Γερουσίας.Η Κίνα έχει μειώσει τις εισαγωγές της και «απομένει να δούμε αν αυτό θα συνεχιστεί», σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Φαίνεται ότι η παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας αυξάνεται και μπορεί να καλύψει μέρος της ζήτησης, τώρα που υπάρχουν κυρώσεις στην Κεντρική Τράπεζα του Ιράν», πρόσθεσε ο Πετρέους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιβάλει σκληρές κυρώσεις στην Τεχεράνη, ασκώντας της πιέσεις για να τερματίσει το πυρηνικό πρόγραμμά της. Ο Πετρέους είπε ότι οι κυρώσεις αυτές έχουν ήδη επιπτώσεις. «Θα πρέπει να δούμε τώρα το επίπεδο της λαϊκής δυσαρέσκειας εντός του Ιράν, πώς αυτό επηρεάζει τη λήψη αποφάσεων του Ανώτατου Ηγέτη και του καθεστώτος, έχοντας κατά νου ότι κυρίαρχος στόχος σε όλα όσα κάνουν είναι η επιβίωση του καθεστώτος», κατέληξε.

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης