Το θάνατο τουλάχιστον τριών ανθρώπων προκάλεσε Παλαιστίνιος, ο οποίος οδηγώντας μία μπουλντόζα έπεσε πάνω σε λεωφορείο και σε διερχόμενα αυτοκίνητα στη λεωφόρο της Χάιφας στην Ιερουσαλήμ. Συνολικά 45 άτομα τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και ένα μωρό και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. 

Την ώρα της επίθεσης επικράτησε πανικός, με δεκάδες ανθρώπους να προσπαθούν να αποφύγουν την ξέφρενη πορεία της μπουλντόζας, η οποία έπεσε πρώτα πάνω σε ένα φορτηγό και στη συνέχεια αφού ανέτρεψε το λεωφορείο, παρέσυρε αρκετά από τα αυτοκίνητα που βρίσκονταν στη λεωφόρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια γυναίκα που ήταν οδηγός σε ένα από αυτά τα οχήματα, πέταξε το μωρό της από το παράθυρο για να το σώσει, ενώ η ίδια χτύπησε σοβαρά στα πόδια. Το μικρό παιδί, δεν έπαθε ευτυχώς τίποτα.

Αστυνομικοί άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του οδηγού. Ένας από αυτούς όρμησε πάνω του και τον πυροβόλησε στο κεφάλι. Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν πως στη θέση του οδηγού γινόταν μάχη μεταξύ τριών ατόμων.

Ανάληψη ευθύνης δεν έχει γίνει από καμία οργάνωση μέχρι στιγμής, ωστόσο οι αρχές δήλωσαν ότι σίγουρα πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. Η Παλαιστινιακή Ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, ανακοίνωσε ότι δεν ήταν αυτή πίσω από την επίθεση, άρα οι υποψίες στρέφονται προς τους Παλαιστίνιους αντάρτες της Ιερουσαλήμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τελευταία θανατηφόρα επίθεσή τους, σημειώθηκε το Μάρτιο, όταν ένας ένοπλος σκότωσε οκτώ φοιτητές σε σεμινάριο και μετά αυτοκτόνησε.     

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης