Τέλος δεν έχουν οι παραδοσιακές πλέον διαμαρτυρίες με μπαλόνια Βορειοκορεατών οι οποίοι έχουν αυτομολήσει στη Ν. Κορέα. Μετά την αποστολή φυλλαδίων με μηνύματα κατά του καθεστώτος και την αποστολή σοκολατόπιτων λίγες ημέρες πριν τον εορτασμό του νέου σεληνιακού έτους, ήρθε η σειρά για τις… κάλτσες!

Όπως μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, δεκάδες μέλη ακτιβιστικών οργανώσεων από δέκα χώρες, μαζί με κατοίκους της Ν. Κορέας έστειλαν την Παρασκευή 1.000 περίπου ζευγάρια κάλτσες σε μια προσπάθεια να εκφράσουν την ελπίδα τους για βελτίωση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ξέρετε, ένα ζευγάρι κάλτσες αντιστοιχεί στη μηνιαία ποσότητα καλαμποκιού που χρειάζεται μια οικογένεια στη Β. Κορέα. Ο λαός υποφέρει από την πείνα. Θέλουμε ο κόσμος να μάθει τι συμβαίνει στη Β. Κορέα και να μας βοηθήσει να στείλουμε μεγαλύτερη ανθρωπιστική βοήθεια», αναφέρει ο Mark Whitty, 40 ετών, από τον Καναδά.

Παρά τα τεράστια επισιτιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ασιατική χώρα, η αδιαλλαξία της Πιονγκγιάνγκ όσον αφορά στο πυρηνικό της πρόγραμμα έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στον ανεφοδιασμό της με τις απαραίτητες πρώτες ύλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εύχομαι ο κόσμος να έρθει στη Ν. Κορέα και να συμμετάσχει στην προσπάθειά μας. Ελπίζω οι κάλτσες που στέλνουμε σήμερα να προσγειωθούν επιτυχώς και να φθάσουν στα χέρια των ανθρώπων που τις έχουν πραγματικά ανάγκη», επισημαίνει ο Βορειοκορεάτης, Lee Joo-Sung.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Μετά τα μπαλόνια οι… σοκολατόπιτες!, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012, 02:49
«O λαός της Β. Κορέας χρειάζεται βοήθεια», Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011, 01:20

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης