Με τίτλο «Η βάση εκπαίδευσης του ΡΚΚ η οροσειρά Πενταδάκτυλος» η εφημερίδα Σαμπάχ γράφει ότι το ΡΚΚ χρησιμοποιεί ως βάση εκπαίδευσης την οροσειρά Πενταδάκτυλος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εξακριβώθηκε πως ορισμένα ονόματα για τα οποία είχε ληφθεί απόφαση να «απελαθούν» από το ψευδοκράτος, βρίσκονται ακόμη στα κατεχόμενα.

Όπως αναφέρεται, το ΡΚΚ, κάνει προσπάθειες για μια αναδόμηση σε ορισμένα ‘πανεπιστήμια’ στα κατεχόμενα. Στο μεταξύ το «υπουργικό συμβούλιο» είχε αποφασίσει να απελάσει ορισμένα άτομα με την αιτιολογία πως προβαίνουν σε τρομοκρατικές δραστηριότητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δημοσίευμα ισχυρίζεται ότι το ΡΚΚ προβαίνει σε εκπαίδευση σε περιοχή κοντά στο κατεχόμενο Δίκωμο και ακολουθεί σχέδιο δύο φάσεων. Στην πρώτη φάση, όπως γράφει η εφημερίδα, μελετούν στο πλαίσιο των αρχών του ΡΚΚ τα βιβλία του ΡΚΚ και του Οτσαλάν, όπως «Αγώνας Κυριαρχίας στο Νότιο Κουρδιστάν», «Επαναστατική Δημοκρατική Συμπεριφορά», «Η υπεράσπιση ενός λαού», και «Το Μανιφέστο Δημοκρατικής Κοινωνίας».

Στη δεύτερη φάση, οι μαθητές εκπαιδεύονται στις βραχώδεις περιοχές του Πενταδάκτυλου. Κάνουν πεζοπορία 6-7 ώρες την ημέρα και τεστ αντοχής στη νηστεία. Στην περιοχή νοικιάστηκαν περίπου 10 σπίτια. Το καλοκαίρι γίνεται εκπαίδευση στα όπλα στο βόρειο Ιράκ, καταλήγει το δημοσίευμα.

Επιμέλεια: Παύλος Διονυσόπουλος
Πηγή: kathimerini.com.cy

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης