Θεαματική είναι η αύξηση των σπιτιών που κατεδαφίζονται από ειδικά συνεργεία του στρατού στη Δυτική Όχθη, με τουλάχιστον 1.000 ανθρώπους να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, σύμφωνα με έκθεση του Ο.Η.Ε..

«Το Ισραήλ ως δύναμη κατοχής έχει πρωταρχική ευθύνη να προστατεύει τον άμαχο παλαιστινιακό λαό που έχει υπό τον έλεγχό του», επισημαίνει ο συντονιστής ανθρωπιστικών υποθέσεων του Ο.Η.Ε. στα παλαιστινιακά εδάφη, Μάξουελ Γκέιλαρντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του Ο.Η.Ε. (OCHA), 622 κατοικίες που ανήκουν σε παλαιστινιακές οικογένειες κατεδαφίστηκαν το 2011 εξαναγκάζοντας 1.100 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων παιδιά, να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Όταν επισκέφθηκε την Πέμπτη το χωριό Ανάτα, κοντά στην Ιερουσαλήμ, όπου επτά κατοικίες Παλαιστινίων κατεδαφίστηκαν, ο αξιωματούχους του Ο.Η.Ε. «έμαθε ότι εκσκαφείς και στρατιώτες είχαν φθάσει μέσα στη νύχτα, στις 23 Ιανουαρίου, και ότι 52 άνθρωποι εκ των οποίων 29 παιδιά εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους, τα οποία κατόπιν κατεδαφίστηκαν», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης