Στο Λονδίνο βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες ο πρόεδρος του Αφγανιστάν προκειμένου να έχει σειρά επαφών με κυβερνητικούς αξιωματούχους στη σκιά της πρόσφατης απόφασης της Γαλλίας να επισπεύσει την απόσυρση των στρατευμάτων της από την ασιατική χώρα.

Ο Nicolas Sarkozy ξεκαθάρισε πως όλοι οι Γάλλοι στρατιώτες θα έχουν αποσυρθεί από το Αφγανιστάν μέχρι το τέλος του 2013, έναν χρόνο νωρίτερα από την προγραμματισμένη αποχώρησή τους με βάση σχετική συμφωνία που είχε υπογραφεί μεταξύ της αφγανικής κυβέρνησης και των διοικούντων το ΝΑΤΟ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Hamid Karzai αναμένεται να υπογράψει συμφωνία με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, David Cameron, η οποία θα προβλέπει στενότερη συνεργασία ανάμεσα στο Αφγανιστάν και τη Βρετανία μετά την αποχώρηση των βρετανικών δυνάμεων το 2014. Ειδικότερα, προωθείται η δημιουργία στρατιωτικής σχολής στην πρωτεύουσα Καμπούλ, η οποία θα στελεχωθεί από αξιωματικούς του βρετανικού στρατού, ενώ προβλέπεται μεταξύ άλλων και η αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Νωρίτερα, στο Παρίσι, όπου ταξίδεψε πρώτα, ο ισχυρός άνδρας της ασιατικής χώρας ανέφερε πως δυνάμεις του αφγανικού στρατού θα αντικαταστήσουν τους Γάλλους στρατιώτες.

«Τόσο η Γαλλία όσο και τα άλλα συμμαχικά κράτη βοήθησαν πολύ το Αφγανιστάν τα τελευταία 10 χρόνια. Χάρη σε αυτή τη βοήθεια, είμαστε σε θέση πλέον να αναλάβουμε περισσότερες ευθύνες», είχε πει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
«Στα τέλη του 2013 η αποχώρηση των δυνάμεων από το Αφγανιστάν», Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012, 20:03
«Δε φοβόμαστε τη βαρβαρότητα των Ταλιμπάν», Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012, 05:21

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης