Δεκάδες κλοπές από σπίτια και διαμερίσματα στην Αττική και στην επαρχία έχει διαπράξει σπείρα νεαρών Γεωργιανών, η οποία εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας, της Ασφάλειας Αττικής.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν προχθές, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση στο Παγκράτι, τα πέντε μέλη της οργάνωσης, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας 24, 23, 20, 19 και 24 ετών, ενώ κατασχέθηκε πολύ μεγάλος αριθμός κλοπιμαίων, τα οποία φυλάσσονται στην Ασφάλεια Αττικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες κινούνταν συνήθως πρωινές ώρες σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της επαρχίας και εντόπιζαν οικίες των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν. Στη συνέχεια, εισέρχονταν σε αυτές παραβιάζοντας τις κλειδαριές από τις πόρτες εισόδου και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και άλλα αντικείμενα, τα οποία στη συνέχεια διέθεταν προς πώληση.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα εξιχνιάσθηκαν 28 περιπτώσεις διαρρήξεων- κλοπών σε οικίες.

Στη κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα πιστόλι των 9 mm, ένα περίστροφο μάρκας COLT, ένα περίστροφο REPLICA, μία επαναληπτική καραμπίνα, ένα αεροβόλο τυφέκιο, πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, ειδικά διαμορφωμένα αυτοσχέδια διαρρηκτικά εργαλεία, διάφορα πλαστά έγγραφα και τέσσερα ΙΧ αυτοκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, κατασχέθηκαν χρυσά κοσμήματα, ρολόγια χειρός, ηλεκτρονικές συσκευές, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, Laptop, ηλεκτρικές συσκευές, ηλεκτρικά εργαλεία, κινητά τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές, είδη ένδυσης και υπόδησης, γυαλιά ηλίου, πίνακες κ.λπ.

Επειδή εκτιμάται ότι οι συλληφθέντες έχουν διαπράξει πολύ περισσότερες διαρρήξεις, (πάνω από 100), έχουν κληθεί παθόντες από όλη την Αττική για αναγνώριση του μεγάλου πλήθους των κλοπιμαίων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί σε πόσες ακόμη περιπτώσεις διαρρήξεων- κλοπών συμμετείχαν, καθώς και αν έχουν διαπράξει και άλλες αξιόποινες πράξεις τόσο στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής όσο και στην υπόλοιπη χώρα.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης