Με ανακοίνωσή της σε ισλαμική ιστοσελίδα η Αλ Κάιντα στη βόρεια Αφρική απειλεί ότι θα σκοτώσει ένα Βρετανό όμηρο, εάν η βρετανική κυβέρνηση δεν απελευθερώσει έναν Ιορδανό ισλαμιστή που είναι κρατούμενος.

Στην ανακοίνωσή της η ισλαμική οργάνωση αναφέρει: «Ζητάμε η βρετανική κυβέρνηση να απελευθερώσει τον Αμπού Κατάμπα που αδικαιολόγητα κρατείται, για να αφήσουμε ελεύθερο ένα Βρετανό υπήκοο. Σας δίνουμε διορία 20 ημερών από τη δημοσιοποίηση αυτού του μηνύματος. Όταν η διορία εκπνεύσει, οι μουτζαχεντίν θα εκτελέσουν το Βρετανό όμηρο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για το 48χρονο Ιορδανό Ομάρ Μαχμούντ Μοχάμεντ Οτμάν (το πραγματικό όνομα του κρατούμενου) παλαιστινιακής καταγωγής, ο οποίος κρατείται στη Μ. Βρετανία από το 2005 και αρνείται ότι ανήκει στην τρομοκρατική οργάνωση.

Από την πλευρά του, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε την «άμεση και χωρίς όρους» απελευθέρωση του Βρετανού ομήρου.

Η οργάνωση της Αλ Κάιντα στη βόρειο Αφρική είναι γνωστή ως Aqmi και τον περασμένο Φεβρουάριο ανέλαβε την ευθύνη για την απαγωγή δύο Καναδών διπλωματών και τεσσάρων Ευρωπαίων τουριστών, που απήχθησαν τον Ιανουάριο στα σύνορα Νίγηρα-Μαλί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από αυτούς, ένας Βρετανός και ένας Ελβετός βρίσκονται ακόμη στα χέρια των απαγωγέων, αφού οι υπόλοιποι απελευθερώθηκαν στις 22 Απριλίου.

Διαβάστε επίσης:

Ελεύθεροι οι τέσσερις από τους έξι απαχθέντες που κρατούνται στο Μάλι, 22 Απριλίου 2009, 19:44

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης