Ρεπορτάζ : Χριστίνα Νικόλα 

Μια απίστευτη ταλαιπωρία βιώνουν οι κάτοικοι της Αίγινας καθώς από το βράδυ της Τετάρτης τα  3/4 του νησιού δεν έχουν νερό ούτε για τη … τουαλέτα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κάτοικοι της Αίγινας είναι μαθημένοι στην έλλειψη νερού ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά αυτή τη φορά ζουν μια πρωτοφανή κατάσταση αφού εδώ και τέσσερις μέρες η παροχή πόσιμου νερού έχει διακοπεί.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού, κ. Θεοδόση Σακκιώτη, την ευθύνη για το μπάχαλο που επικρατεί  την έχουν οι υδρομεταφορείς της περιοχής, οι οποίοι διέκοψαν την υδροδότηση χωρίς καμία προειδοποίηση. 

«Εγώ αμέσως κινήθηκα εξασφαλίζοντας, με την ευγενή καλοσύνη του κ. Αβραμοπούλου, τα υδροφόρα σκάφη του πολεμικού ναυτικού. Χρησιμοποιήσαμε έτσι νερό που τροφοδοτήθηκε με τα υδροφόρα του ναυτικού και στη συνέχεια επανεξέτασα την περίπτωση των υδρομεταφορών» επισημαίνει ο κ. Σακκιώτης στη zougla.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O κ. Σακκιώτης είπε ακόμα πως οι υδρομεταφορείς δεν είχαν λόγο να προκαλέσουν την αναστάτωση του νησιού σταματώντας την ύδρευση, αφού ο δήμος προσπαθεί να είναι συνεπής στις οικονομικές υποχρεώσεις που έχει απέναντι τους. 

«Ναι μεν υπάρχουν κάποια ληξιπρόθεσμα χρέη, τα όποια δεν είναι παρά πολύ μεγάλα, ωστόσο και αυτά έχουν ήδη εξασφαλιστεί με παρέμβαση του κ. Χρυσοχοΐδη, ο όποιος με επιδοτήσεις  καλύπτει όλα τα χρέη μεταφοράς προς τους υδρομεταφορείς» τονίζει ο δήμαρχος του νησιού. 

Τι λένε οι κάτοικοι  

Ο δήμαρχος Αίγινας δεν παρέλειψε να μας διαβεβαιώσει πως χθες το βράδυ το νερό επανήλθε στα σπίτια του νησιού. Οι κάτοικοι της Αίγινας  όμως τον διαψεύδουν κατηγορηματικά, λέγοντας πως μέχρι το βράδυ της Δευτέρας το πρόβλημα με την υδροδότηση του νησιού παρέμενε.

Ο κάτοικος της Κυψέλης Αίγινας ,κ. Βασίλης Βιντζίλεος, κατήγγειλε στη zougla.gr πως λόγω της έλλειψης νερού οι συνθήκες διαβίωσης τους είναι πολύ δύσκολες. 

«Δεν έχουμε καθόλου νερό. Μόνο το 1/4 του νησιού, που είναι το κέντρο της Αίγινας , έχει νερό και όσοι μπορούν πάνε εκεί για να εξυπηρετηθούν. Τα υδροφόρα σκάφη του πολεμικού ναυτικού μας βοήθησαν, μας έδωσαν λίγο νερό αλλά ήταν απειροελάχιστο».

Και συνεχίζει ο κ. Βιντζίλεος «Ο δήμαρχος θα έπρεπε να έχει φροντίσει να υπάρχουν λεφτά στην άκρη για να πληρώσει την υδροφόρα».

Τέλος ο κάτοικος του νησιού δε παρέλειψε να υπερασπιστεί τους υδρομεταφορείς λέγοντας πως ο λόγος που διέκοψαν την παροχή νερού ήταν τα χρήματα που τους χρωστάει ο δήμος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης