Χτενίζει: η Νανά Παλαιτσάκη

ΟΙ ΑΜΟΝΤΑΡΙΣΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ προβλήθηκε από το μεγάλο Κανάλι την Πέμπτη το πρωί στην εκπομπή του Δημήτρη Καμπουράκη και του Γιώργου Οικονομέα.

Το Συγκεκριμένο ρεπορτάζ το έκανε share στο δικό μου F.B ένας φίλος που πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια. Στην αρχή δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία γιατί έχω «μπουκώσει» από ειδήσεις που στοιχειώνουν το μυαλό μου . Αν και κομμάτι της δουλειάς μου , όλο και περισσότερο αρνούμαι να δω ενημερωτικές εκπομπές , δελτία ειδήσεων αλλά και εκπομπές ποικίλης ύλης γενικότερα.

Νομίζω ότι ο μικρόκοσμος της τηλεόρασης δεν έχει καμία σχέση με την καθημερινότητα του συνεπιβάτη μου στο μετρό. Παρ’ όλα αυτά, έδωσα την εντολή με το «ποντίκι του υπολογιστή μου» να «παίξει» το θέμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έρευνα αφορούσε στις αναπροσαρμογές των ποσοστών αναπηρίας , σε νεφροπαθείς , ηπατομοσχευμένους , φορείς του AIDS , συνανθρώπους μας που κάνουν αιμοκάθαρση και πολίτες που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.

ΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ για τον θεατή ήταν επιεικώς ΑΡΙΣΤΟ.

Θυμήθηκα τις οδηγίες που μας έδιναν οι πρώτοι σύμβουλοι από το CNN όταν ξεκινούσα να μαθαίνω το post production στην τηλεόραση του Ant1 22 χρόνια πριν.

«Τα ρεπορτάζ είναι από ανθρώπους για ανθρώπους»….έλεγαν .

«Ο ρεπόρτερ και ο κάμεραμαν δεν πρέπει να «εκβιάζουν» συναίσθημα, πρέπει να καταγράφουν την ιστορία για να την μεταδώσουν. Το ρεπορτάζ ακόμη και εκείνο που κρατάει λιγότερο από λεπτό οφείλει να έχει την ροή ταινίας. Σενάριο, σκηνοθεσία, πρωταγωνιστές, πολλές εναλλαγές εικόνας , και ολοκληρωμένο φινάλε», υποστήριζαν.

Την ιστορία που πρόβαλε το μεγάλο κανάλι, την υπέγραφε ο Μάνος Μπανασάκης.

Ψέμματα δεν έχω μάθει να γράφω. Τον Μάνο τον γνωρίζω χρόνια, όπως πολλούς ακόμη συναδέλφους. Τον παρακολουθούσα σε ζωντανές συνδέσεις στο μεγάλο κανάλι και δίνοντάς μου εκείνος το δικαίωμα να τον κρίνω, του είχα κάνει παρατηρήσεις σκληρές. Τον θυμάμαι επίσης από την εκπομπή «όμορφος κόσμος» του Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Εκεί τον κατέταξα στην μεγάλη ομάδα των συναδέλφων που επιθυμούν να κάνουν καριέρα με ελαφρά – κουτσομπολίστικα θέματα, πολύ της μόδας για εκείνη την εποχή .

Τον Μάνο Μπανασάκη, τον θεωρούσα φιλόδοξο, ικανό, επίμονο, οξύθυμο, παρορμητικό και πολλές φορές υπερβολικό.

Το ρεπορτάζ της Πέμπτης ΜΕ ΚΑΘΗΛΩΣΕ!!!

Καταρχάς είχε επιλέξει θαυμάσιες ιστορίες ανθρώπων που αν και «καταδικασμένοι» από το επίσημο κράτος, είχαν μια απίστευτη αξιοπρέπεια. Εύκολα κατάλαβα ότι η οροθετική κυρία που μίλησε, δεν είχε καμία πρόθεση να επικοινωνήσει κακόμοιρα. Δεν ήθελε να την οικτίρουν, ήθελε να την ακούσουν.

Το ίδιο η όμορφη γυναίκα με την Μεσογειακή αναιμία, η οποία ξέρει ότι πολύ δύσκολα να ξεπεράσει το όριο των πενήντα χρόνων ζωής, επιμένοντας όμως να μπαινοβγαίνει έξι φορές τον μήνα, σε νοσοκομεία, υγειονομικές επιτροπές και εφορίες για να εξασφαλίσει αυτονόητα δικαιώματα , στιγμών αξιοπρεπούς ζωής, μετρώντας αντίστροφα !!!

Οι μαρτυρίες των πασχόντων καθηλωτικές . Η κάμερα, συγχαρητήρια και στον κάμεραμαν επιεικώς άψογα. Υπόδειγμα «παντρέματος» κάμεραμαν, δημοσιογράφου και θέματος. Για να έρθει το μοντάζ, να αποθεώσει το θέμα, όπου η επιλογή της μουσικής ήταν τόση … όση .., οι ατάκες ήταν προσεκτικά τοποθετημένες, το κείμενο ήταν λιτό, κατανοητό επιτρέποντας να πρωταγωνιστεί η εικόνα.

Μακάρι το ρεπορτάζ αυτό να το δούνε μέσω του Διαδικτύου, γιατί οι εκπομπές του μεγάλου καναλιού υπάρχουν όλες, πολλοί από σας.

Συγχαρητήρια στον ρεπόρτερ, τον κάμεραμαν, τον μοντέρ και φυσικά τον αρχισυντάκτη. Ποτέ μια επιτυχία δεν είναι αποτέλεσμα ενός.

Δημοσίως επίσης να δηλώσω, ότι είχα υποτιμήσει τις δυνατότητες ενός ανθρώπου που την δουλειά του την ζήλεψα. CHAPEAU (που λένε και οι Γάλλοι)

Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΥΤΙΑ

Είδα το ξεκίνημα της εκπομπής του, επίσης από το Διαδίκτυο

ΤΟ ΣΗΜΑ: Είναι αρκετά «ΣΚΑΙΚΟ», βασισμένο σε τηλεοπτικά χρώματα όπως το κόκκινο και το μπλε . Όμως αυτές οι κοκκινομπλέ «ταινίες» που μπαινοβγαίνουν στο σήμα, είναι ΣΑΝ ΛΕΠΙΔΙΑ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑΣ.

Μπορεί να είναι πολύ ευαίσθητα τα νεύρα μου, εξαιτίας της γενικότερης κατάστασης, αλλά νομίζω ότι με αυτές τις λεπίδες θα μας «κόψουν» τα νύχια, αν δεν πληρώσουμε τα επόμενα χαράτσια, με αποτέλεσμα , να δω το σήμα της εκπομπής και να κάνω τα χέρια μου «μπουνίτσες».

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΑΣΤΕΦΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

Υποκλίνομαι στην φυσική ευγένεια του Γιώργου Βούλγαρη, με τον οποίο έχουμε μοιραστεί και κοινές αγωνίες. Εξαιρετική η τηλεοπτική του εικόνα. Είναι απίστευτο τελικά πόσο «ρουφιάνος» είναι ο φακός. Ο συνάδελφος διαθέτει φυσική ευγένεια και προκύπτει.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΣΤΕΦΑΝΗΣ (τώρα)

Μου άρεσε πάρα, μα πάρα, μα πάρα πολύ, όταν με το που του έδωσε την «πάσα» ο Γιώργος Αυτιάς, είπε με «υγρή και μπάσα φωνή» ( ο Δημήτρης ) «Σας καλωσορίζω στην οικογένεια του ΣΚΑΙ»!!

Δημήτρη μου, έχεις ζήσει σε αυτό το κανάλι τόσα χρόνια που σχεδόν έχεις «εντοιχιστεί» μεταξύ πρώτου και δευτέρου ορόφου . Είσαι από τους βετεράνους του καναλιού , έχεις υποδεχθεί και έχεις υποστεί οοοοοοολες τις «διευθύνσεις» τα τελευταία 15 χρόνια, έχεις καλύψει όλες τις τραγωδίες, τις συμφορές, τα πολύνεκρα, τις τρομοκρατικές επιθέσεις, έχεις παραμείνει από τον ΣΚΑΙ την πρώτης γενιάς … ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΠΕΣ!

Εσύ και μερικοί μετρημένοι στα δάχτυλα μπορείτε να υποδέχεστε ως «ΣΚΑΙ καθαρόαιμοι» με ότι αυτό σημαίνει.

Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ D O I

Δεν νομίζω ότι θα μπορέσω σήμερα να ολοκληρώσω το θέμα με τις δηλώσεις της Πηνελόπης Αναστασοπούλου για την ενόχλησή της με την δημοσιότητα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Θα αφήσω προς το παρόν , να ολοκληρωθεί η αναμέτρηση και μετά. Δεν θέλω προς το παρόν να επηρεάσω τις πρωταθλήτριες. Καταλαβαίνω όμως ότι έχετε, οι περισσότεροι από εσάς, προβληματιστεί εξαιρετικά, αλλά κάντε λίγο υπομονή να περάσει και η αυριανή μέρα ……

Ρίχτε κάτι πάνω σας γιατί έχει δροσούλα ….
Αααααααα! Θα το ξεχνούσα. Ο φίλος μου ο Γιώργος, ο σύζυγος της φίλης μου της Τάνιας, για να μην γίνει καμιά παρεξήγηση με τους Γιώργηδες που είπε ότι δεν του άρεσε στον Γιώργο Αυτιά ότι έκανε πολλά «εεεεεεε …………», σε σημείο που να κάνει ζαπ.

Επειδή όμως ο Γιώργος (φίλος μου) μπορεί να ζήλεψε, θα κάνω αυτοψία και θα επανέλθω.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ!!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης