Οδηγεί ο Λουκάς Παπαλάμπρος

Τα πολυχρηστικά αυτοκίνητα τυγχάνουν όλο και μεγαλύτερης εκτίμησης από τους Έλληνες καταναλωτές, οι οποίοι φαίνεται πως ακολουθούν -και καλά κάνουν- τους αντίστοιχους Ευρωπαίους. Το Toyota Urban Cruiser μπορεί να βρίσκεται στην αγορά εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο παραμένει ένα ιδιαίτερο σχεδιαστικά μοντέλο, έχοντας ως μεγάλα του ατού την ευελιξία, την καλή ποιότητα κατασκευής, τον οικονομικό κινητήρα, αλλά και το ανταγωνιστικό κόστος αγοράς και χρήσης.

Ξεχωρίζει από την πρώτη ματιά

Το Urban Cruiser από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε έκανε αίσθηση με τον ιδιαίτερο σχεδιασμό και τα ρετρό στοιχεία του. Δεν είναι ούτε SUV, ούτε crossover, ούτε αυτοκίνητο πόλης, αλλά ένα όχημα που συνδυάζει όλα τα παραπάνω, σε βαθμό που σε αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο. Μπορεί να κινηθεί το ίδιο άνετα στα αστικά κέντρα, αλλά και στην εθνική οδό και έχει χώρους για να προσφέρει σε μια οικογένεια ή μια παρέα φίλων ένα άνετο ταξίδι.
Η καμπίνα είναι κλασική Toyota. Δεν έχει το φινίρισμα πολυτελών προτάσεων, αλλά είναι ποιοτική και προσεγμένη, έχει άφθονους χώρους για μικροαντικείμενα και πολύ καλή εργονομία. Στα πίσω καθίσματα μπορούν να καθίσουν ακόμα και 3 ενήλικες, με το πορτ-μπαγκάζ να έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει χωρίς πολλές παραχωρήσεις τις βαλίτσες 4 ατόμων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόθυμο να σας πάει παντού…

Ο κινητήρας 1,33 λίτρου απόδοσης 101 ίππων κινεί χωρίς πρόβλημα το αμάξωμα, έχει δύναμη σε όλο το φάσμα των στροφών, με το πολύ καλό -τόσο σε αίσθηση όσο και κλιμάκωση- 6αρι κιβώτιο να δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να κινηθεί ακόμα και με μια σχέση πάνω. Μέσα στην πόλη, εκεί όπου οι επιδόσεις δεν είναι πρώτη επιλογή, το σύστημα Auto Start Stop ωφελεί σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων, έχοντας παράλληλα γρήγορη και σχεδόν αθόρυβη λειτουργία. Στον δρόμο είναι σταθερό, η ανάρτηση έχει σωστή ρύθμιση και η ηχομόνωση της καμπίνας είναι ικανοποιητική. Μόνο ο κινητήρας ακούγεται, αλλά και αυτός σε περιπτώσεις πίεσης. Αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο είναι ότι, παρότι φαίνεται ογκώδες λόγω του σχεδιασμού του, οι συμπαγείς διαστάσεις του και η υψηλά τοποθετημένη θέση οδήγησης το καθιστούν ιδιαίτερα εύκολο στο παρκάρισμα. Άλλο ένα στοιχείο που μας έκανε εντύπωση είναι η πολύ καλή πρόσφυσή του ακόμα και σε απαιτητικές διαδρομές. Να σημειώσουμε επίσης ότι το Urban Cruiser στη βενζινοκίνητη έκδοση διατίθεται ως δικίνητο και μόνο στην diesel έχει κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Active lifestyle

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόσφατη πρόταση της Toyota απευθύνεται σε ένα πιο νεανικό κοινό, σε ανθρώπους δραστήριους, που κινούνται συνεχώς μέσα στην πόλη, κάνουν ταξίδια, απαιτούν χώρους και αξιοπιστία. Δεν αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση στα SUV, δεν είναι τετρακίνητο όχημα, όπως θεωρούν πολλοί, ούτε το αυτοκίνητο του «Κολωνακίου». Είναι ένα πολυχρηστικό αυτοκίνητο με χαρακτήρα -μπορεί κάποιος να πει και αμερικανικό- έχει αποδοτικό κινητήρα, προσφέροντας οικονομική κατανάλωση, αλλά και χαμηλές εκπομπές ρύπων. Η τιμή του κρίνεται ικανοποιητική, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τον πλούσιο εξοπλισμό που διαθέτει, ξεκινώντας από τα 16.540 ευρώ με απόσυρση (17.500 χωρίς απόσυρση). 
 

 Τεχνικά Χαρακτηριστικά  
 Κυβισμός (cc)  1.329
 Ισχύς κινητήρα (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.)  101/6.000
 Ροπή  (Nm/σ.α.λ.) 128/3.800
 Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα)  12,5
 Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα)  175
 Μέση Κατανάλωση (λτ./100χλμ.)  5,6
 Εκπομπές Ρύπων CO2  129
 Τέλη Κυκλοφορίας  129
 Μήκος (μέτρα)  3,93
 Πλάτος (μέτρα)  1,72
 Ύψος (μέτρα)  1,52
 Βάρος (κιλά)  1.120
 Χώρος Αποσκευών (λίτρα)  314
 Τιμή (από…)  16.540


Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες του Urban Cruiser

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης