Περισσότερο επικίνδυνη από οποιοδήποτε είδος ζάχαρης γίνεται η φρουκτόζη όταν προστίθεται στα τρόφιμα ως γλυκαντική ύλη. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, οι οποίοι επισημαίνουν ότι η  υπερκατανάλωση φρουκτόζης έχει συμβάλλει στην εκτίναξη του δείκτη παχυσαρκίας στις ΗΠΑ και τη Βρετανία στα ύψη.

Ολοένα και περισσότερες βιομηχανίες προσθέτουν φρουκτόζη σε διάφορα σνακς και  αναψυκτικά για να τους δώσουν γλυκιά γεύση, διαφημίζοντας παράλληλα την υγιεινή τους σύσταση. Ωστόσο, οι έρευνες έδειξαν ότι όσοι καταναλώνουν πολλά τέτοια προϊόντα εμφανίζουν συγκέντρωση λίπους γύρω από το στομάχι, που όπως έχει αποδειχθεί είναι η πλέον επικίνδυνη μορφή παχυσαρκίας. Μάλιστα σε πειράματα που έγιναν σε παχύσαρκους, όσοι κατανάλωναν τροφές με φρουκτόζη πήραν περισσότερο βάρος συγκριτικά με όσους κατανάλωναν τροφές με γλυκόζη, ενώ είχαν υψηλότερη χοληστερίνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φρουκτόζη εμπεριέχεται μόνο στα φρέσκα φρούτα, τους φυσικούς φρουτοχυμούς και τη μαρμελάδα. Οι ερευνητές τονίζουν ότι αυτό που παίζει ρόλο είναι η σύσταση των τροφών και όχι ο αριθμός των θερμίδων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης