Στην Ακτή Ελεφαντοστού βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες η υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α., Hillary Clinton, στο πλαίσιο περιοδείας της στη Δυτική Αφρική, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Πρόκειται για το πρώτο ταξίδι υπουργού Εξωτερικών των Η.Π.Α. από το 1986. Νωρίτερα, η Hillary Clinton είχε επισκεφτεί τη Λιβερία όπου και είχε συνάντηση με την νεοεκλεγείσα πρόεδρό της, Ellen Johnson Sirleaf.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διεθνείς αναλυτές εκτιμούν πως η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα εκφράσει την υποστήριξη των Η.Π.Α. στον πρόεδρο της αφρικανικής χώρας, Alassane Ouattara, στις προσπάθειες που κάνει για την επίτευξη συμφιλίωσης ανάμεσα στους πολίτες.

Η Ακτή Ελεφαντοστού είχε φθάσει στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου μετά την άρνηση του απερχόμενου προέδρου, Laurent Gbagbo, να δεχτεί την εκλογική του ήττα τον Νοέμβριο του 2010. Ακολούθησαν σφοδρές μάχες μεταξύ των υποστηρικτών του και των οπαδών του τωρινού προέδρου, οι οποίες τερματίστηκαν με τη σύλληψη του Laurent Gbagbo στην οικονομική πρωτεύουσα, Αμπιτζάν, τον περασμένο Απρίλιο. Εκτιμάται πως περίπου 3.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια των αιματηρών συγκρούσεων, με τις εμπλεκόμενες πλευρές να κατηγορούν η μία την άλλη για παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Επόμενοι σταθμοί της περιοδείας της θα είναι το Τόγκο και το Πράσινο Ακρωτήρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
«Σάρωσε» ο πρόεδρος της Ακτής Ελεφαντοστού, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011, 07:56
«Στόχος μας η συμφιλίωση», Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011, 04:19

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης