Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Γουισκόνσιν τα φυσικά αντισώματα, που παράγει το ανθρώπινο σώμα είναι πιο αποτελεσματικά κατά όλων των ιών της γρίπης.

Τα φυσικά αυτά αντισώματα μπορούν να ενισχυθούν, ώστε να παραχθεί μα καλύτερη θεραπεία κατά της γρίπης.
Οι επιστήμονες κατέληξαν στο ότι οι πρωτεΐνες του ανοσοποιητικού συστήματος μπορούν να βοηθήσουν στην επιβίωση των περισσότερων ανθρώπων που θα έχουν εκτεθεί σε μια θανατηφόρο δόση του ιού της γρίπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πειράματα που έγιναν σε ποντίκια έδειξαν, ότι όταν τα μολυσμένα ποντίκια με θανατηφόρες δόσεις των ιών Η1Ν1 και Η5Ν1, πήραν αντισώματα κατάφεραν να αναρρώσουν με ποσοστό 60% και 80% αντίστοιχα. Ενδεχομένως, μελλοντικά να είναι εφικτή η δημιουργία καλύτερων εκδοχών των αντισωμάτων σε εργαστηριακό περιβάλλον, ώστε να δημιουργηθούν καλές εναλλακτικές θεραπείες για τους επικίνδυνους ιούς της γρίπης.

Μέχρι στιγμής αν και κυκλοφορούν τέσσερα φάρμακα κατά της γρίπης, οι ιοί έχουν ήδη αναπτύξει ανθεκτικότητα στα παλαιότερα σκευάσματα και αρκετά στελέχη της εποχικής γρίπης έχουν μεταλλαχθεί σε μορφές, που τα νεότερα αντιϊκα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν.

Ο ιός Η1Ν1 της γρίπης των χοίρων εξακολουθεί να εξαπλώνεται σε παγκόσμια κλίμακα, έχοντας προκαλέσει επισήμως την πρώτη πανδημία του 21ου αιώνα. Ενώ πρόκειται για ένα σχετικά ήπιο στέλεχος, έχει προκαλέσει το θάνατο περισσότερων παιδιών και νεαρών ενηλίκων, απ’ ότι συνήθως προκαλεί η γρίπη και μπορεί να μεταλλαχθεί εύκολα σε πιο επιθετική μορφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας οι συνηθισμένοι ιοί της εποχικής γρίπης προκαλούν επίσης ανθρώπινα θύματα, οδηγώντας στον θάνατο 250.000 με 500.000 άτομα κατά μέσο όρο τον χρόνο.

Επιμέλεια: Παύλος Διονυσόπουλος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης