Πρόσκληση στο σύνολο των πολιτικών κομμάτων για να διαμορφωθεί μία ελάχιστη συμφωνία, η οποία θα περιλαμβάνει την ενίσχυση των χαμηλόμισθων, την ανακεφαλαίωση των τραπεζών με κοινές μετοχές, όπως έχει ψηφιστεί, τη διαμόρφωση σταθερού μηχανισμού κατά της φοροδιαφυγής και την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, διατύπωσε ο Χάρης Καστανίδης στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά με την πορεία του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καστανίδης δήλωσε αντίθετος «σε ταπεινωτικές διαδικασίες που θα ευτελίζουν τη διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση, αλλά ζήτησε εύσχημο τρόπο προεκλογικής εκστρατείας, χωρίς να χρησιμοποιούν οι υπουργοί το κράτος, ούτε οι άλλοι να ευτελίζουν με μικροπρέπειες τη διαδικασία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάνοντας μια αναλυτική αναδρομή στη κυβερνητική διετία του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι ήταν «θεμελιώδες λάθος να λέμε ότι ξέραμε τη δημοσιονομική κατάσταση όταν αναλάβαμε και πως δεν ήμασταν έτοιμοι εθνικά και διοικητικά να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κρίση, ούτε ως πολιτικό σύστημα, ούτε ως ΠΑΣΟΚ για το βάθος, το μέγεθος και την οξύτητα της κρίσης».

Ο κ. Καστανίδης ανέλυσε τους λανθασμένους πολιτικούς χειρισμούς που έγιναν από την κυβέρνηση καθώς και τα πολλά λάθη που έγιναν στον σχεδιασμό των μέτρων, αφού «υπό την πίεση της τρόικα εφαρμόσαμε μια πολιτική που οδήγησε σε υφεσιακό σπιράλ».

Επεσήμανε ακόμη ως κρίσιμο πεδίο αντιπαράθεσης το γεγονός πως «αποφασίσαμε να πάμε με το πολυνομοσχέδιο σε αυξημένο PSI και να επιλέξουμε κοινές μετοχές καθώς προκύπτει σύγκρουση τραπεζικού και εθνικού συμφέροντος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης