Δύτες εντόπισαν δύο ηλικιωμένους άνδρες νεκρούς στο κρουαζιερόπλοιο «Costa Concordia», το οποίο ναυάγησε το βράδυ της Παρασκευής στ’ ανοικτά της νήσου Τζίλιο της Δυτικής Ιταλίας.

Οι δύο άνδρες, οι οποίοι φορούσαν σωσίβια γιλέκα, βρέθηκαν σε καμπίνα, στο πίσω μέρος του βυθισμένου τμήματος του κρουαζιερόπλοιου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι οι ομάδες διάσωσης δίνουν πραγματική μάχη ενάντια στον χρόνο, καθώς, με την πάροδο των ωρών, μειώνονται όλο και περισσότερο οι πιθανότητες να βρεθούν άλλοι επιζώντες, ενώ υπάρχει παράλληλα και ο κίνδυνος να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η κλίση του κρουαζιερόπλοιου, καθιστώντας ουσιαστικά αδύνατη τη μετακίνηση στους εσωτερικούς του χώρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέχρι τώρα στοιχεία, στο μεταξύ, επιβεβαιώνουν ότι ο συναγερμός σημάνθηκε μία ώρα μετά την πρόσκρουση του Concordia σε ύφαλο, διότι ο κυβερνήτης – ο οποίος συνελήφθη- νόμιζε, προφανώς, ότι μπορούσε να ελέγξει την όλη κατάσταση.

Εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής και της Ακτοφυλακής συνεχίζουν να τονίζουν ότι αυτό που δημιουργεί μεγάλη ανησυχία είναι ότι στις καμπίνες, λόγω του μπλακ άουτ που προκλήθηκε με την πρόσκρουση, οι ηλεκτρονικές κλειδαριές μπορεί να έχουν μπλοκάρει και να υπάρχουν επιβάτες που να μην μπορούν να εξέλθουν.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονιστικό video από το ναυάγιο

Ο «Τιτανικός» της Μεσογείου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης