Τη μετατροπή της φυλακής Αλικαρνασσού, όπου κρατούνται μεταξύ άλλων βαρυποινίτες και ισοβίτες κρατούμενοι, σε δικαστική φυλακή για την κράτηση υποδίκων, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στη φυλακή της Νεάπολης, μελετάει -σύμφωνα με πληροφορίες- το Υπουργείο Δικαιοσύνης μετά και από τις ενέργειες και την ενημέρωση που έκανε προς την ηγεσία του υπουργείου η Ένωση των υπαλλήλων του σωφρονιστικού καταστήματος Ηρακλείου.

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων της φυλακής και δη ο πρόεδρος της Ένωσης Νίκος Φιλιππάκης, αφού απέστειλε σχετική ανακοίνωση- διαμαρτυρία προς το Υπουργείο, ενημέρωσε παράλληλα τη βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μαρία Σκραφνάκη για το μέλλον της φυλακής κι εκείνη με τη σειρά της αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα την Πέμπτη στη διάρκεια της διακομματικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης με θέμα το σωφρονισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως εξηγεί ο κ. Φιλιππάκης, η ίδρυση και η λειτουργία εφετείου στο Ηράκλειο δημιούργησε περισσότερες ανάγκες στη φυλακή της Αλικαρνασσού, λόγω του μεγάλου αριθμού των υποθέσεων και των υποδίκων, οι οποίοι μεταφέρονται στην Αλικαρνασσό, προκειμένου να δικαστούν σε δεύτερο βαθμό.

«Είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε αυτή την κίνηση και να ζητήσουμε αυτή τη μετατροπή μετά τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί από τη λειτουργία του εφετείου στο Ηράκλειο. Σε όλη την Ελλάδα όπου υπάρχει εφετείο ή εφετειακή έδρα υπάρχει και φυλακή για τη σωστή λειτουργία του. Το ίδιο ισχύει στα Χανιά, το ίδιο και στον Κορυδαλλό» επισημαίνει.

Πηγή: patris
Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης