Πρόταση για την ανάδειξη προέδρου του ΠΑΣΟΚ τον Μάρτιο έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος με βάση τις καταστατικές διαδικασίες, ενώ κατέστησε σαφές ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να αποδεχθεί καμία παρέκκλιση από αυτές.

Ο κ. Παπανδρέου προσδιόρισε τον χρόνο εκλογής προέδρου με βάση την εκτίμηση ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν περί τα τέλη Απριλίου. Μετά την εκλογή προέδρου θα συγκληθεί προγραμματική Συνδιάσκεψη και τον Ιούνιο το τακτικό συνέδριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τα στελέχη του Κινήματος να επιδείξουν πνεύμα ενότητας και να υποτάξουν το προσωπικό συμφέρον στο εθνικό, αλλιώς δεν θα επιτευχθεί ο στόχος της χώρας να βγει από τη σημερινή κρίση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στη διετή διακυβέρνηση από τον ίδιο και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και σε πολλά σημεία της μακράς του ομιλίας αναγνώρισε ότι έγιναν λάθη, τα οποία, όμως, δεν μπορούν να καλύψουν το έργο της κυβέρνησης.

Επέρριψε σημαντικές ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση, της Ν.Δ., για την κατάσταση στην οποία βρέθηκε η ελληνική οικονομία και στη συντηρητική Ευρώπη για την καθυστέρηση να λάβει τις πρέπουσες αποφάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έθεσε επίσης ένα δίλημμα προς τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ: ή θα συγκρουστούμε με τα συμφέροντα αυτά, στα οποία οφείλεται το ελληνικό πρόβλημα, ή θα υποκύψουμε. Ο ίδιος, πάντως, τόνισε ότι δεν θα διστάζει να βγαίνει και να καταγγέλλει τα διάφορα συμφέροντα που δεν θέλουν να αλλάξει η χώρα.

Για ακόμα μία φορά παρείχε την αμέριστη στήριξή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου, η οποία πρέπει να πετύχει στο έργο της, και συνέδεσε με την επιτυχία αυτή το χρονοδιάγραμμα των κομματικών διαδικασιών, για να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος αποτυχίας.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης