«Πάρε να έχεις!» είπε εμμέσως πλην σαφώς στον υπουργό Περιβάλλοντος ο σύντροφός του στο κόμμα Μανώλης Μπεντενιώτης, κάνοντας τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να κοκκινίσει σαν το παντζάρι.

«Με μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις κάτω από τα όρια της φτώχειας δεν μπορεί να έχουμε αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, γιατί η αύξηση είναι πρόκληση, είναι άδικη. Κι όταν μάλιστα έχουμε αλόγιστες και παράνομες δαπάνες της ΔΕΗ, αυτή η αύξηση είναι και ανήθικη!» συμπλήρωσε ο βουλευτής Πειραιά, αφήνοντας σε πλήρη βουβαμάρα τον κύριο Υπουργό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με την ισχύουσα διάταξη, το ανώτατο ποσό μισθού δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 5.981,40 ευρώ. Κι όμως, οι Γενικοί Διευθυντές της ΔΕΗ εισπράττουν 9.166,88 ευρώ. Ακόμη έχουμε υπερωρίες στο γραφείο του Διοικητή της ΔΕΗ διακοσίων δεκαπέντε ωρών το μήνα. Κι έχουμε προσαυξήσεις αποδοχών εκτός βάρδιας 2.259,56 ευρώ το μήνα Ιανουάριο του 2011, 1.770,72 ευρώ το Φεβρουάριο του 2011 και 1.875,52 ευρώ για το Μάρτιο του 2011 για κάποιους εργαζόμενους» είπε ακόμη ο βουλευτής, προκαλώντας γενικό μπλακάουτ στον υπουργό, αφού ο Μανώλης Μπετενιώτης είναι και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ!

«Η επιχείρηση δεν έκανε τίποτα για την εξυγίανσή της δύο χρόνια τώρα, έχοντας συσσωρευμένο χρέος ύψους 4,5 δις ευρώ, και να σας πω και κάτι ακόμα, ότι τίποτα δεν θα με έκανε πιο ευτυχή από το να μπορούσα να εκδώσω υπουργική απόφαση με την οποία να είχα μείωση τιμολογίων» απάντησε ο υπουργός Περιβάλλοντος, παραθέτοντας ακόμη ότι από 20% που είχε ζητηθεί, το υπουργείο ενέκρινε τελικά 9,2%.

Να ’στε καλά, κύριε Παπακωνσταντίνου, για τη φιλανθρωπία σας. Άγιε Βασίλη, φως των σπιτιών μας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως, αντίθετα με μας, ο Μανώλης Μπεντενιώτης, όχι μόνο δεν ηρέμησε, αλλά αγρίεψε σαν να τον χτύπησε το ηλεκτρικό ρεύμα του Παπακωνσταντίνου.

«…Για μας είναι συνυπαίτιοι και οι υπουργοί που αφήνουν να υπάρχουν τέτοια στοιχεία (εννοώντας τις προαναφερόμενες καταγγελίες συν το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας που παίρνουν οι υπάλληλοι της Χαλκοκονδύλη)» ανταπάντησε σε έντονο ύφος ο Μανώλης Μπεντενιώτης, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση Πετσάλνικου για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Βλέπεις η ΔΕΗ;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης