Σε δίκη παραπέμπει η Βόρεια Κορέα τις δυο Αμερικανίδες δημοσιογράφους που συνελήφθησαν τον περασμένο μήνα στα σύνορα με την Κίνα, έπειτα από ολοκλήρωση της έρευνας για τα «εγκλήματά τους». Οι δημοσιογράφοι θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες για ποινικό αδίκημα.

«Η αρμόδια υπηρεσία μας αποφάσισε να παραδώσει τις δημοσιογράφους για να δικαστούν με βάση τις αποδείξεις για τη διάπραξη των αδικημάτων τους», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αμερικανο-κορεάτισα Εούνα Λι και η Κινεζο-αμερικανίδα Λόρα Λινγκ, οι οποίες εργάζονται για το τηλεοπτικό δίκτυο Current TV της Καλιφόρνιας, συνελήφθησαν στις 17 Μαρτίου για παράνομη, σύμφωνα με την Πιονγκγιάνγκ, είσοδο στο έδαφος της Βόρειας Κορέας.

«Εάν κριθούν ένοχες για εχθρικές ενέργειες, οι κατηγορούμενες θα καταδικασθούν σε κάθειρξη πέντε ετών και σε καταναγκαστική εργασία», δήλωσε ερευνητής στο κορεατικό Ινστιτούτο Άμυνας. Πρόσθεσε ωστόσο ότι έτσι, «η Βόρεια Κορέα ασκεί πίεση στην Ουάσινγκτον για να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Μετά την καταδίκη της από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς στις 5 Απριλίου, η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τις εξαμερείς διαπραγματεύσεις, τη διακοπή της συνεργασίας της με τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενεργείας και την επαναδραστηριοποίηση των πυρηνικών της εγκαταστάσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(Πρώτη καταχώρηση: 24 Απριλίου 2009, 04:25)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης