Στη σκιά της παρουσίασης, χθες, από τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του νομοσχεδίου με το οποίο η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής καταργείται, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της Γραμματείας στη Μυτιλήνη σύσκεψη με θέμα την καταγραφή των προβλημάτων που δρουν ανασταλτικά στην ανάπτυξη του τόπου και το συντονισμό δράσης για την επίλυσή τους. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα, Δημήτρη Χαλκιώτη, ύστερα από αίτημα-πρόσκλησή του προς τους φορείς της Λέσβου, οι οποίοι ανταποκρινόμενοι συμμετείχαν σ’ αυτήν.

Όπως αναφέρει η express,η συζήτηση διεξήχθη σε καλό κλίμα και στη διάρκειά της οι φορείς κατέθεσαν τους προβληματισμούς, τις απόψεις και τις προτάσεις τους για αναπτυξιακά θέματα του νησιού, ενώ ζήτησαν από το γ.γ. την προώθησή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα από τα κυρίαρχα θέματα που τέθηκαν από τους φορείς ήταν οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, για τις οποίες ο κ. Χαλκιώτης πρότεινε να συγκληθεί το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στη Λέσβο και να έρθουν όλοι οι φορείς της ακτοπλοΐας στο νησί προκειμένου να υποβληθούν τα αιτήματα, καθώς και να δεσμευτούν οι εταιρείες για την επόμενη περίοδο. Τέλος, ο κ. Χαλκιώτης ζήτησε και γραπτά τις προτάσεις των φορέων προκειμένου να τις προωθήσει στα αρμόδια υπουργεία, ενώ δεσμεύτηκε να καλέσει σε σύντομο χρονικό διάστημα τους φορείς σε νέα σύσκεψη.

Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης