«Είναι η πρώτη δισκογραφική δουλειά των Γραικών. Τα τραγούδια “της αγάπης και του έρωτα” αποδίδουν με αεράκι ελληνικό τον έρωτα έτσι όπως αυτός ταξιδεύει στην Θράκη, Μακεδονία, Θεσσαλία, Ήπειρο, Ρούμελη, Μικρά Ασία και τα Νησιά.

Η δημοτική μυσταγωγία, η μουσική φλόγα, το ύφος, και η τεχνική των Γραικών τους οδηγεί σε άμεση επαφή με το κοινό το οποίο είναι ομολογουμένως μεγάλο και κινητοποιείται με το χορό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι στίχοι των τραγουδιών έχουν απλότητα και σοφία και υμνούν την ανθρώπινη προσμονή στον έρωτα έτσι ώστε η αγάπη να φαίνεται σαν η μοναδική λύση στο ανθρώπινο δράμα. Η μορφή της αγαπημένης άλλοτε είναι κρυμμένη μέσα σε ένα λεμόνι (σχιζω ριζω το λεμόνι βρίσκω την Πανάγιω μέσα)και άλλοτε στην φωνή της (φωνή αηδονιού, στόμα χελιδονιού).

Οι Γραικοί μια αγαπημένη οικογένεια από την Μακεδονία, οι οποίοι πλαισιώνονται από αξιόλογους μουσικούς αποδίδουν με σοβαρότητα τα θέματα και τους ρυθμούς και έτσι δεμένοι και αγαπημένοι όπως είναι στη ζωή παρουσιάζονται και στην πρώτη επαγγελματική δουλειά.Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους τους μερακλήδες και τους περήφανους χορευτές του έρωτα». Γιάννης Αρκέτος, κοινωνιολόγος –ποιητής.

Το μουσικό σχήμα δημιουργήθηκε το 2005 και ειδικεύεται στην απόδοση της Ηπειρωτικής και Θεσσαλικής μουσικής παράδοσης αλλά και της Μακεδονίας, Θράκης, Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου νησιών του Αιγαίου και της Μικράς Ασίας λόγω ποικίλης καταγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα βασικά μέλη του σχήματος είναι η οικογένεια Ελληνίδη,o Φώτης Δούσος ,Αστέριος Τράκας και πιο πρόσφατο μέλος ο Αστέριος Μαυρουδής

Παναγιώτης Ελληνίδης κλαρίνο
Φώτης Δούσος λαούτο
Αστέριος Τράκας βιολι

Ρία Ελλήνιδου κρούστα-τραγούδι
Κατερίνα Ελληνίδου τραγούδι
Σουμελή Ελληνίδου τραγούδι
Αστέριος Μαυρουδής ούτι-τραγούδι

Η παραγωγή ολοκληρώθηκε στο DeepSide Studio στη Θεσσαλονίκη ενώ την επιμέλεια της παραγωγής ανέλαβε η Ρία Ελληνίδου.

Eπιμέλεια: Δημήτρης Γκέρκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης