Κλήση σε απολογία για δωροδοκία και «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» απέστειλε ο 4ος ειδικός ανακριτής, κ. Ζαγοριανός, στον πρώην πρόεδρο της Siemens ΕΛΛΑΣ, κ. Φόλκερ Γιουνγκ, για τις 28 Απριλίου.

Ο κ. Γιουνγκ, πρόεδρος της ελληνικής Siemens από το 1998 έως το 2003, καλείται να απολογηθεί σχετικά με την υπόθεση της σύμβασης για την ψηφιοποίηση των κέντρων του ΟΤΕ, έργο που ανατέθηκε στη Siemens.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από Δευτέρα, ο κ. Ζαγοριανός αναμένεται να συνεχίσει την αποστολή κλήσεων για τα ίδια αδικήματα στα υπόλοιπα 17 πρόσωπα που εμπλέκονται στο σκέλος της υπόθεσης που αφορά στον ΟΤΕ, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει να αξιολογεί τα στοιχεία που του αποστέλλονται για το σκέλος της υπόθεσης που αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση του συστήματος ασφαλείας C4I.

Μεταξύ των στοιχείων αυτών είναι και η κίνηση τραπεζικού λογαριασμού στην Ελβετία που φέρει την κωδική ονομασία «ΑΛΕΞΙΑ» και δεν έχει ταυτοποιηθεί ο κάτοχός του. Όπως εκτιμάται, ο κωδικός ίσως αφορά στον τραπεζικό υπάλληλο που είχε αναλάβει τη διαχείριση του λογαριασμού στον οποίο εμφανίζεται έμβασμα 350 χιλιάδων ευρώ. Στο ανακριτικό γραφείο βρίσκονται ήδη τα στοιχεία για τους λογαριασμούς δύο οφ σορ κυπριακών εταιριών προς τους οποίους κατευθύνθηκαν το 2004 και 2005 από τις FAIRWAY και PLACID BLUE δύο εμβάσματα συνολικού ύψους 422 χιλιάδων ευρώ. Απεστάλησαν επίσης από την Ελβετία και στοιχεία για την κίνηση λογαριασμού ενός φυσικού προσώπου. 

(Πρώτη καταχώρηση 23 Απριλίου 2009, 20:54)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης