Στα χέρια της δικαιοσύνης παραδίνει ο ΣΥΡΙΖΑ τον τέως υπουργό Αιγαίου, Αριστοτέλη Παυλίδη, καθώς μετά τη σύγκληση της κοινοβουλευτικής του ομάδας, οι δεκατέσσερις βουλευτές του ζητάνε να παραμείνει ανοιχτός ο φάκελος της υπόθεσης αυτής, αλλά και να γίνει περαιτέρω έρευνα για τη δεύτερη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή και που αφορά σε μια ακόμη άγονη γραμμή, στην οποία φέρεται και σ’ αυτή να έχει  εμπλοκή ο τέως υπουργός  Αιγαίου.

«Να μην κλείσει ο φάκελος Παυλίδη, να του ασκηθεί ποινική δίωξη και να αλλάξει άμεσα ο νόμος περί ευθύνης υπουργών» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος λίγο μετά την λήξη της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Τσούκαλης, ο οποίος ήταν μέλος της Προανακριτικής, ενημέρωσε εκτενώς τόσο τον πρόεδρο του κόμματος, όσο και τους βουλευτές, για τα συμπεράσματα που αποκόμισε από τη διαδικασία της προανακριτικής.

Όπως είπε και ο Αλέκος Αλαβάνος, η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος ζητάει «την άσκηση ποινικής δίωξης, αλλά στην ψηφοφορία για θεσμικούς και συνταγματικούς λόγους ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει χωρίς κομματική γραμμή».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο σενάριο των διπλών εκλογών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «είτε δίδυμες, είτε ευρωεκλογές, ο λαός να στείλει ένα μήνυμα για θεσμικές αλλαγές στην πολιτική ζωή της χώρας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης