Στα χαρτιά, η καρφίτσα που έλαβε ως δώρο η Δούκισσα του Κέιμπριτζ στο ταξίδι της στην Αμερική, περιγράφεται ως απλά μία “καρφίτσα”. Στην πραγματικότητα, το συγκεκριμένο κόσμημα που δημιούργησε ο Χολιγουντιανός κοσμηματοποιός Harry Winston ήταν φτιαγμένο από πλατίνα και περιλάμβανε 302 διαμάντια, ενώ είχε σχήμα πολικής αρκούδας. Το Clarence House κατηγορήθηκε πως έκρυψε την πραγματική αξία των δώρων που έλαβε η Κάθριν στη διάρκεια του ταξιδιού της, καθώς η επίσημη λίστα περιγράφει τα δώρα πολύ λακωνικά.

Στη διάρκεια της περιοδείας σε Καναδά και Αμερική τον Ιούλιο, η 29χρονη Κάθριν έλαβε περισσότερα από 150 δώρα, από βασιλικές οικογένειες, πολιτικούς αλλά και το κοινό. Η ίδια και ο σύζυγός της έλαβαν από ένα δώρο ο καθένας όταν επισκέφθηκαν την πόλη Γέλοουναϊφ. Σε εκείνη δώρισαν την περίφημη καρφίτσα και σε εκείνον ένα ζευγάρι μανικετόκουμπα, επίσης σε σχήμα πολικής αρκούδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τον Harry Winston δανείζονται οι σταρ κάθε χρόνο κοσμήματα συνολικής αξίας 130 εκατ. λιρών για τις εμφανίσεις τους στο κόκκινο χαλί. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας, Ρόμπερτ Γκανικότ, οι καλύτεροι δημιουργοί χρειάστηκαν 250 ώρες για να φτιάξουν τα βασιλικά δώρα. Και τα δύο μαζί περιλαμβάνουν 692 διαμάντια. Εκπρόσωπος της οικογένειας, πάντως, επέμεινε πως δεν είναι ευγενικό να τονίζεται η αξία ενός δώρου: “Δεν είναι σωστό για εμάς να υπολογίζουμε την οικονομική αξία των δώρων αυτών ή να τονίζουμε λεπτομέρειες που να αναδεικνύουν την αξία τους σε σύγκριση με άλλα. Το ίδιο το δώρο είναι που μετράει, όχι η αξία του”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης