Να σορτάρουν το ευρώ συστήνουν στους traders οι αναλυτές της UBS AG επικαλούμενοι τις ανησυχίες για την Ελλάδα, τις εκτιμήσεις ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει να μειώνει τα επιτόκιά της αλλά και τα βελτιωμένα οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Οι αναλυτές της UBS περιμένουν και νέα μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ κατά 25 μονάδες βάσης στο 1% στη συνάντηση της Πέμπτης μετά τις διαδοχικές μειώσεις των επιτοκίων το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτιμούν παράλληλα ότι η ΕΚΤ θα κόψει στη συνέχεια κατά 50 μονάδες βάσης τα επιτόκια της στο 0,5% μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου.

Την ίδια στιγμή σημειώνουν ότι διατηρείται η αβεβαιότητα σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις για την εθελοντική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που βρίσκεται στα χέρια του ιδιωτικού τομέα.

Περιμένουν μάλιστα από την Ελλάδα να εμπλακεί σε “αναγκαστική” αναδιάρθρωση μέσα στο έτος κάτι που θα υπονομεύσει το ευρώ και τις αγορές κρατικού χρέους της Ευρωζώνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, τα αμερικανικά οικονομικά στοιχεία αναμένεται να συνεχίσουν να ξεπερνούν τα αντίστοιχα μεγέθη από την Ευρωζώνη, ενώ οι πιο ισχυρές επιδόσεις της αμερικανικής οικονομίας αναμένεται να κρατήσουν την αμερικανική Fed μακριά από ένα τρίτο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης.

Πηγή:capital
Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης