Τα κρατικά νοσηλευτήρια αντιμετωπίζουν προβλήματα επαρκούς στελέχωσης λόγω της απόφασης για «πάγωμα» των προσλήψεων μόνιμου και έκτακτου προσωπικού, επανέλαβε ο πρόεδρος του κλάδου νοσηλευτών, Γιώργος Φλουρέντζου.

Μιλώντας το πρωί στο ΡΙΚ, ο κ. Φλουρέντζου ανέφερε ότι το πρόβλημα επιδεινώνεται εξαιτίας του μεγάλου αριθμού αφυπηρετήσεων και αδειών τοκετού και ασθενείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Υγείας, Σταύρος Μαλάς, είπε ότι συνολικά 109 θέσεις έκτακτου προσωπικού για τις οποίες κατατέθηκε μνημόνιο στη Βουλή δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε μπορούν να γίνουν στο μέλλον άλλες προσλήψεις έναντι κενών θέσεων.

Το πρόβλημα, ανέφερε, δεν θα λυθεί με αποδέσμευση κονδυλίων, αλλά με την τροποποίηση της νομοθεσίας, έτσι ώστε να μπορεί να προσλαμβάνεται έκτακτο προσωπικό.

Εφαρμόζουμε την πολιτική της κυβέρνησης Χριστόφια για πάγωμα των προσλήψεων στον δημόσιο τομέα, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Νικόλας Παπαδόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε ωστόσο την ετοιμότητα της Βουλής να συζητηθεί σοβαρά και υπεύθυνα σε κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις το ενδεχόμενο προσλήψεων, δεδομένου ότι υπάρχει, όπως είπε, σχέδιο μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι η λύση στο πρόβλημα δεν μπορεί να είναι μόνο οι προσλήψεις, αλλά πρέπει να προωθηθούν και άλλες λύσεις, όπως η παραπομπή ασθενών στον ιδιωτικό τομέα και η εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης