Την έναρξη προκαταρκτικής έρευνας σε βάρος των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που προχώρησαν στην προσωρινή κράτηση του ηγούμενου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας, Ευάγγελος Μπακέλος, ζήτησε από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, Λάμπρο Τσόγκα, τη διενέργεια έρευνας προκειμένου να εξεταστεί αν τελικά διαπράχθηκε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος στη διάρκεια της επιχείρησης για τη σύλληψη του ηγούμενου.

Στην παραγγελία του αναφέρει πως οι αστυνομικοί που μετέβησαν στο Άγιο Ορος όφειλαν να εκτελέσουν το ένταλμα προσωρινής κράτησης, το οποίο εξέδωσε η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών σε βάρος του ηγούμενου Εφραίμ για την υπόθεση των ανταλλαγών της Μονής με το Δημόσιο και να τον οδηγήσουν στο Κέντρο Υγείας των Καρυών όπου και θα παρέμενε εκεί μέχρι να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου παρέμεινε φρουρούμενος στο κελί του μετά το πρόβλημα υγείας που παρουσίασε παραμονή των Χριστουγέννων και τρεις μέρες αργότερα οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και στη συνέχεια στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται μέχρι τώρα.

Η εισαγγελική έρευνα ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ..

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης